Близо 300 кв. м. от пловдивския площад „Централен” вече са

...
Близо 300 кв. м. от пловдивския площад „Централен” вече са
Коментари Харесай

Част от централния площад на Пловдив се оказа частна собственост

Близо 300 кв. м. от пловдивския площад „ Централен” към този момент са оградени и на оградата написа „ частна собственост”. Парцелът в идеалния център на града и със заграждането му се стопира подготвяния с години план за облагородяването на центъра.

Оказва се, че парцелът е изцяло законно заварден. В община Пловдив наподобяват шокирани от този факт.

„ За мен беше изненадващо като разбрах, че притежателите на парцела са се сдобили с констативен нотариален акт, с който се легитимират като собственици”, разясни инж. Димитър Кацарски, който е зам.-кмет на община Пловдив.

Парцелът е реституиран през 1999 година и е разпределен сред 35 наследници. Преди шест години общината прави опит да го откупи.

„ Общината се свързаха с мен и ми предложиха да създадем договаряния за продажба на този парцел, само че до момента в който водихме договаряния, те заведоха дело за оповестяване на заповедта за реставрация за нищожна”, разясни Паулина Христева, юрист на притежателите на имота.

Отчуждаването е значимо за реконструкцията на площада. Там би трябвало да минава връзката сред Одеона и новите археологически разкопки.

Засега от общината нямат ясна позиция какво тъкмо би трябвало да се предприеме – дали да се води правосъдна борба или да се закупи парцела.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР