Близо 30 процента от жителите на София, или почти всеки

...
Близо 30 процента от жителите на София, или почти всеки
Коментари Харесай

70% от софиянци: Градът е мръсен! Само 1% чистят

Близо 30 % от жителите на София, или съвсем всеки трети софиянец, е удовлетворен от чистотата на столичния град, демонстрират данни от разбор на Евростат, отдаден на " Зелената седмица в Европейски Съюз ", която продължава до 25 май.

От тези 30 % обаче - 26 % са по-скоро " удовлетворени " и едвам 4 % - " доста удовлетворени ", сочат елементи от разбора.

Други 42 % от софиянци са по-скоро " недоволни ", а 28 % са " доста недоволни " от чистотата на столицата, регистрира Евростат, което демонстрира, че двама от всеки трима столичани имат искания към чистотата в София.

По този индикатор българската столица е на 26-та позиция измежду столиците на страните-членки на Европейски Съюз, като зад нас са единствено Братислава и Рим. Анализът регистрира нивото на удовлетвореността от чистотата общо на 109 европейски града.

Когато се съпоставят обаче данните на Евростат, с желанието на софиянци сами да си оказват помощ и да изчистят града си, се регистрира доста разминаване сред % на " недоволните " столичани и броя на жителите на София, които непринудено са се присъединили в пролетното разчистване на София преди броени дни на този месец.

По данни на столичната община единствено към 13 хиляди софиянци, или едвам към 1 % от жителите на София, са се присъединили като доброволци в акцията за пролетното разчистване, когато са засадени 5 400 дръвчета, събрани са над 6 200 тона боклуци, отстранени са 66 нерегламентирани сметища и т.н.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР