Близо 30 полицаи се включиха днес в зонално състезание от

...
Близо 30 полицаи се включиха днес в зонално състезание от
Коментари Харесай

Полицаи мериха сили в турнир по стрелба с пистолет в Русе

Близо 30 служители на реда се включиха през днешния ден в зонално съревнование от републиканския обзор по пукотевица с револвер за чиновници на Министерство на вътрешните работи. Надпреварата се състоя на стрелбищния комплекс в постройката на русенската полиция.

" Това е едно от най-хубавите стрелбища в системата на Министерство на вътрешните работи. Реновирането му завърши през 2017 година ", сподели шефът на регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Русе старши комисар Теодор Атанасов.

Стрелбището дава отговор на всички модерни условия. Отговорникът на комплекса Петър Петров изясни, че по време на надпреварата се употребяват общоприети бойни патрони с оловен сърдечник, който не разрешава рикошет.

Той сподели още, че при тренировките си Силите за бързо реагиране употребяват електрошокови револвери - така наречен " тейзъри ", както и цветни патрони.

" Всичко се реализира с рутина. Оръжието е отговорност. Когато си на улицата, постоянно има доза боязън, само че това е потребно. Нужна е и мощна душeвност ", сподели Венета Сорева - един от участниците в конкуренцията.

При дамите преди всичко се класира Людмила Пенева от Русе, а при мъжете - Даниел Костадинов от Силистра.

В отборното класиране при мъжете наградата взе първият тим на регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Силистра, а при дамите - отборът на русенската полиция.

Състезанието се организира в един ден, по правилник, направен от " Център за бойна подготовка и спорт " при АМВР. Изпълняват се характерни извършения, в друга форма и състав на тимовете, като се правят оценка за време, акуратност на стрелбата и вярно осъществяване.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР