Близо 3 милиона висококвалифицирани специалисти ще са нужни на Германия

...
Близо 3 милиона висококвалифицирани специалисти ще са нужни на Германия
Коментари Харесай

Глад за 3 млн. специалисти ще има в Германия

Близо 3 милиона висококвалифицирани експерти ще са нужни на Германия към 2030 година Дефицит на фрагменти ще има и в техническите, медицински и проучвателен области. Изводите са на база разбор осъществен от института Prognos AG по поръчка на Баварската промишлена асоциация (VBW).

Една от главните аргументи за дефицита на фрагменти е застаряването на немската нация, защото се чака през идващото десетилетие внезапно ще спадне броят на трудоспособните лица. Нестихващият приток на мигранти, които влизат в Германия също няма да може да покрие дефицитът, разясняват експерти.

Все още обаче не е късно да се противодейства на отрицателната наклонност като се употребяват политически и стопански ограничения за превъзмогване на недостига на фрагменти. На първо място би трябвало да се работи върху задълбочаване на професионалното образование, с цел да могат бъдещите експерти да са готови за новите работни места, които ще зародят вследствие на техническите нововъведения.

В отчета също по този начин се загатва, че би трябвало да се намерения и за адаптивна стратегия за дамите, които са били в майчинство за по-бързото и дейно връщане на работа. Хората в предпенсионна възраст също би трябвало да се стимулират да работят, а експертите, които са на повърхностен работен ден би трябвало да се насърчават да работят повече.

Институтът за проучване на заетостта (IAB) към днешна дата не вижда проблеми в работната мощ на Федерална Република Германия, като регистрира дефицит на фрагменти единствено в някои сфери като автомобилостроенето и IT секторите.

Анализатори предвиждат, че търсенето на чиновници, свързани с действия по обезпечаване на сигурността и наблюдението, доста се е намалило. Шофьорите на камиони, обслужващият личен състав и хората, които се занимават с пакетирането на артикули към този момент се заменят от роботи и търговски автомати. Същото се отнася и за счетоводителите, брокерите на недвижими парцели, където електронните системи могат в дълготраен проект да сменят хората.

В по-малка степен се предвижда дефицит на фрагменти в мениджърските равнища, инженери, откриватели, лекари, медицински сестри и публицисти. В близко време в Германия се чака приток на работна мощ. Заради Brexit в страната ще се появят над 80 000 задгранични експерти.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР