Близо 3 500 деца в България, лишени от родителска грижа,

...
Близо 3 500 деца в България, лишени от родителска грижа,
Коментари Харесай

Новата кампания през банкомат предлага лесен и достъпен начин за дарения

Близо 3 500 деца в България, лишени от родителска грижа, се нуждаят от поддръжка, с цел да водят естествен живот съгласно статистически данни на Държавната организация за протекция на детето*. В продължение на повече от четвърт век SOS Детски селища България обезпечава семейство и здравословна среда за развиването и израстването на деца, лишени от родителска грижа и деца, които са в риск да изгубят закрилата на своите родители.

В навечерието на Коледа Сдружението започва партньорство със Сосиете Женерал Експресбанк, в границите на което всички картодържатели, ползващи банкомат на банката, ще имат опцията по време на тегленето да дарят за идеята на SOS Детски селища България. С новата функционалност, създадена с безвъзмездното подпомагане на БОРИКА, финансовата институция улеснява всички притежатели на дебитни и кредитни карти, да правят подаяние по бърз и наличен метод на стойност 1 лев.

Събраните средства ще постъпват по сметка на SOS Детски селища България и ще бъдат изразходвани за даването на качествена ежедневна грижа за над 500 деца и младежи от стратегиите на организацията. Това са:
1. Децата в SOS приемните фамилии в София, Перник и SOS Детско населено място Трявна;
2. Младежите от SOS младежките домове в София и Велико Търново;
3. Децата и младежите от SOS дребните фамилни домове във Велико Търново и Габрово;
4. Младежите, подкрепяни посредством Програмата „ Начало на независим живот “;
5. Децата, които са в риск да бъдат разграничени от своите родители и които поддържаме посредством SOS центровете ни за социална поддръжка в София, Перник, Велико Търново и Габрово.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР