Близо 3/4 от българите не са наясно що е то

...
Близо 3/4 от българите не са наясно що е то
Коментари Харесай

80% от българите не знаят какво е Зелена сделка и какви са целите й


Близо 3/4 от българите не са наясно що е то европейска Зелена договорка и какви са задачите й. Това е извод от социологическо изследване на организация „ Тренд “, показано на конгрес, проведен от dir.bg.

Страната ни ще получи 17 милиарда евро безплатно за декарбонизация на енергетиката ни, за зелени нововъведения и за районно развиване, разгласи на конференцията еврокомисарят по доближаването Елиза Ферейра.

„ Климатът, енергийният преход, нововъведенията, вложенията са ключовете, които ще подсигуряват нашия разцвет и оцеляването на планетата ни “, сподели Елиза Ферейра.

Мнозинството хора у нас обаче не знаят нищо за Зелената договорка и нейните цели.

„ 80% от хората не с на ясно защо ще се харчат тези пари, споделям не инцидентно това, тъй като част от Плана за възобновяване и резистентност е зеленият преход “, изясни Димитър Ганев от Агенция " Тренд ".

„ Ще би трябвало да се научим да караме по-малко коли, или в случай че ги караме, да са по-икономични, да създават по-малко излъчвания, би трябвало да помислим за това по какъв начин нашият метод на живот оказва въздействие върху климата “, разяснява енергийният специалист Мартин Владимиров.
Голяма част от европейските пари по Зелената договорка до 2027-ма ще бъдат вложени в най-изоставащите български райони.

Още по тематиката четете в

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР