Близо 2800 фирми са поискали подкрепа с оборотен капитал във

...
Близо 2800 фирми са поискали подкрепа с оборотен капитал във
Коментари Харесай

Монтански фирми получиха подкрепа от около 500 000 лева

Близо 2800 компании са поискали поддръжка с оборотен капитал във фаза 3 на програмата в Монтана. Общият размер на поисканата безплатна финансова помощ е съвсем 30 млн. лева Дружествата, наранени от противоепидемичните ограничения, подаваха заявки до 16.30 чaса на 22 юни, когато изтече крайният период.
Национална агенция за приходите ще изплаща средствата през идващите седмици, а утвърдените претенденти ще бъдат оповестявани в рубриката „ Подкрепа посредством оборотен капитал “ в интернет страницата на приходната администрация.
3-та фаза на програмата е обвързвана с удължение подпомагането със средства за оборотен капитал на компаниите с прекратени действия или обекти за интервалите от 22 до 31 март 2021 година или до разнообразни дати през април т. година, съгласно заповедите на министъра на опазването на здравето.
По първите 2 етапи на програмата за обезпечаване на оборотен капитал посредством безплатни средства са изплатени близо 120 млн. лева, напомня Национална агенция за приходите. Около 500 000 лева от тях са получени от компании от област Монтана.
Допълнителни уточнения за обезпечаването на поддръжка посредством оборотен капитал и отчитането на активността, претендентите могат да намерят в обновената графа „ Често задавани въпроси и техните отговори “ на уеб страницата на приходната администрация.
Информация и подпомагане клиентите могат да получат и на e-mail: или на осведомителния телефон на Национална агенция за приходите: 0700 18 700.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР