Близо 25 години работя в местното самоуправление като изпълнителен директор

...
Близо 25 години работя в местното самоуправление като изпълнителен директор
Коментари Харесай

Първи казахме, че ако се закрият Мариците, Стара Загора я няма

" Близо 25 години работя в локалното самоуправление като изпълнителен шеф на Регионалната асоциация на общини " Тракия ". Там има общини, които са с поданици под 3000 и общини, които са с близо 200 000. Познавам проблемите и разбрах, че положителният кмет работи в благозвучие с Общинския съвет и може да работи с централната власт, с цел да притегля средства. Социалистите сме потвърдили, че общината може да се ръководи от добър собственик, с грижа към хората ". Това съобщи претендентът на " Българска социалистическа партия за България " за кмет на Стара Загора проф. Иван Върляков в предаването " Делници " на " Евроком ".
По думите му, с цел да я има една община, би трябвало да има хора, а с цел да дойдат те и да останат, би трябвало да имат занаят.
" Без " Мини Марица-изток ", Стара Загора я няма. Така са свързани нещата, че 100 000 души са подвластни от това, което се случва в този енергиен център. Проблемът е, че години наред тези хора бяха заблуждавани и нищо не се направи за тях ", акцентира проф. Върляков и уточни, че изискванията на труд в мините са пагубни и през годините не се е вложило в европейски стандарти за производството.
" Но без тези три централи, които дават близо 50% от електрическата енергия, България остава без ток. И депутатите от " Българска социалистическа партия за България " бяха първите, които сигнализираха и упорстваха Народното събрание да одобри решение ТЕЦ-овете да не се затварят до 2038 година ", обърна внимание претендентът за кмет на Стара Загора.
По проблемите на общината проф. Върляков разяснява, че би трябвало да се упражнява метода на положителния собственик, както и да не се позволява задълбочаването на разликата център-периферия, както се е случвало в последните години във връзка с крайните квартали е селата.
Според  проф. Върляков би трябвало да се работи в посока подобряването на електронните услуги на общината и следването на положителните европейски практики за градския превоз, тъй че той да е сигурен, бърз и комфортен.
" Бил съм началник на 41 интернационалните плана и моето верую е - не можеш да си правиш опити с обществени пари ", разясни той.
Летището в Стара Загора би трябвало да носи притурен артикул. Въпреки, че е песимистичен то да стане гражданско, проф. Върляков счита, че може да бъде употребявано за частни самолети и дронове, защото местоположението му е основна.
" Културата и спорта в Стара Загора са с огромни обичаи. В тази посока би трябвало да се направи доста. Затова би трябвало да работим в една посока, тъй че вложителите да не ни подминават ", изясни претендентът за кмет.
" Номер 1 е бюлетината на хора, които сме се посветили да работим и да служим на хората - без празни обещания. Ние имаме такива червени линии, че не можем да си загърбим своите правила и това, което сме споделили, че можем да създадем, а знаем по какъв начин. В Общинския съвет със 7 съветници, показахме, че можем да реализираме положителни резултати. Подкрепете ни - излезте и гласувайте ", обърна се проф. Върляков към старозагорци.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР