Близо 25 000 сигнала са подадени за първото полугодие в

...
Близо 25 000 сигнала са подадени за първото полугодие в
Коментари Харесай

Над 14 000 сигнала са предадени към Столичната община от тел. 112 за шест месеца

Близо 25 000 сигнала са подадени за първото полугодие в националната система „ 112 “. От тях 14140 са разпределени на Столична община. Това стана ясно по време на сключване на партньорски контракт сред двете институции, съобщи кореспондент на БГНЕС. Подписите си под съглашението поставиха кметът Йорданка Фандъкова и шефът на националната система „ 112 “ Цветомир Цеков.

От началото на годината на-много са сигналите за „ закононарушение против личността “- 4653, за пожари – 1856, транспортни катастрофи – 1072, произшествия с животни – 651, медицински произшествия, зародили в детски градини, учебни заведения и общински здания – 717.

Сред недоволствата на жителите са случаи на погрешно паркирали коли, мощен звук от съседи, неработещи светофарни уредби, пожари в контейнери.

Директорът на „ 112 “ Цветомир Цеков означи, че двете ведомства стартират нов взаимен стадий от съдействието. През годините непрестанно нараства доверието на хората към незабавния телефон, по тази причина и търсят първо колцентъра. „ Хората подават сигнали за нарушавания на общински парцели, пътна инфраструктура инфраструктура, дребни повреди по газопреносната мрежа “, изброи Цеков. Същевременно означи, че с новото съглашение ще се ускори съдействието при случаите с пожари, наводнения и Планинската избавителна работа.

Йорданка Фандъкова напомни, че през 2015 година Столична община беше първата, която сътвори работна станция в общинските центрове за видеонаблюдение или за реакция при рецесии. Според нея това понижава времето за реакция и основава доста по-добра опция за съгласуваност с останалите служби, изключително когато става дума за сигнали за нарушение на публичния ред. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР