Близо 200 млн. лв. отгоре налива правителството в МВР, Министерството

...
Близо 200 млн. лв. отгоре налива правителството в МВР, Министерството
Коментари Харесай

Правителството налива допълнително 200 млн. за сигурност и подслушване

Близо 200 млн. лева от горната страна налива държавното управление в Министерство на вътрешните работи, Министерството на защитата и службите за сигурност в бюджета за идната година. Това излиза наяве от оповестения закон за разноските на страната за 2018 година.

В бранш сигурност ще бъдат похарчени 2.717 млрд. лева За съпоставяне плануваните за 2017 година разноски са били 2.530 милиарда лева. 

Традиционно най-голямото перо отива в Министерство на вътрешните работи, за което е очакван бюджет от 1.3 милиарда лева (срещу 1.2 милиарда лева за предходната година), като едвам по-късно е Министерството на защитата, което макар че взима 100 млн. лева повече от предходната година е възнамерявало разноски от 1.2 милиарда лева Двете ведомства обичайно ще похарчат парите за личен състав. 

Със 77 хиляди лева се усилва бюджетът на Държавната организация " Технически интервенции " (ДАТО), която се занимава с използването на специфични разследващи средства. Разходите на ДАТО се оценяват на 48.4 млн. лева

Традиционно от специфичните служби максимален бюджет получава ДАНС, който е повишен с близо 1 млн. лева Контраразузнаването, което през последните години е ангажирано главно с пресичането на терористична активност, ще разполага със 108 млн. лева.  

Увеличение има и в бюджета на Националната работа за защита (НСО). Близо 100 хиляди лева от горната страна са планувани за държавните гардове. Отделно от това обаче, поради европредседателството, службата ще получи за 2018 и 2019 година допълнителни 1 325 000 лева.  Заради европредседателството в допълнение средства получава и Министерство на вътрешните работи. Разходите и за двете ведомства обаче ще бъдат поети от Министерството по председателството.

Сериозно се трансформира и бюджетът на външното разузнаване. Държавна организация " Разузнаване " ще получи 34 млн. лева, спрямо предходната година, когато бюджетът на организацията беше 23 млн. лева. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР