Близо 200 фирми, стопанисващи около 600 търговски обекта по морето,

...
Близо 200 фирми, стопанисващи около 600 търговски обекта по морето,
Коментари Харесай

НАП-Бургас наблюдава 200 фирми с рискови собственици

Близо 200 компании, стопанисващи към 600 търговски обекта по морето, без дълготрайни материални активи и благосъстоятелност на рискови лица са сложени под наблюдаване от териториалната дирекция на Национална агенция за приходите Бургас. Това оповестиха от приходното ведомство в морския град.

В Национална агенция за приходите е изработен профил на група компании, които попадат в най-рисковата категория, а точно – компании отчитащи обороти, трупащи, само че неплащащи отговорности. Дружествата са с активност търговия и стопанисване на питейни заведения по Южното Черноморие.

В тези обекти има регистрирани фискални устройства, регистрират се обороти, само че е избегната регистрация по Закона за Данък добавена стойност. Същите компании в част от случаите са назначили служащи с извънредно високи заплати, подават данни за трудови контракти, само че за множеството не се подават заявления за обезпечаване и не се внасят дължимите осигурителни вноски.

В хода на анализите и наблюденията са открити още и нереално ниски, а на някои места и нулеви обороти на магазини и заведения с огромна посещаемост. От Национална агенция за приходите смятат, че е налице риск от невнасяне в бюджета на дължими отговорности в размер на милиони левове.

Поради липса на активи, задълженията не могат да се обезпечат и по тази причина отговорността по възнаграждение на отговорностите ще бъде вменена на физическите лица, които действително стопанисват и ръководят обектите, а не на рисковите притежатели, които са малоимотни и дори не допускат за дейната активност на " техните обекти ".

Установени са и случаи, в които " притежателите " са умряли хора или такива, които от години са отвън страната.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР