Близо 2,5 тона хранителни продукти ще получат настанените семейства в

...
Близо 2,5 тона хранителни продукти ще получат настанените семейства в
Коментари Харесай

Доставят на домовете на отец Иван 2,5 тона храни

Близо 2,5 тона хранителни артикули ще получат настанените фамилии в дома за сираци " Свети Николай " в Нови Хан и във филиала му в село Якимово.Това оповестиха от Министерствто на труда и обществената политика.

И до момента част от тях годишно се подкрепяха с хранителни пакети, само че след апела за помощ на отец Иван Агенцията за обществено подкрепяне направи нова оценка на потребностите им.

Първите 77 пакета с храни към този момент са доставени в Якимово, а с 29 ще бъдат подкрепени живеещите в Нови Хан. Всеки пакет е с тегло 23 кг и съдържа 16 продукта от първа нужда - разнообразни типове консерви, ориз, тестени произведения, захар, брашно и олио.

Те са обезпечени по Оперативна стратегия за храни и материално подкрепяне, финансирана от Фонда за европейско подкрепяне на най-нуждаещите се и от държавния бюджет.

При актуалната акция фамилиите с трима и повече членове се подкрепят с по два пакета. В цялата страна до края на ноември ще бъдат раздадени над 6500 тона артикули на стойност 15,7 млн. лева

Очаква се продуктите да доближат до над 470 000 души.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР