Близо 2,2 млрд. лв. за енергийно обновяване на жилищни и

...
Близо 2,2 млрд. лв. за енергийно обновяване на жилищни и
Коментари Харесай

За енергийно обновяване на жилищни и публични сгради са предвидени близо 2,2 млрд. лв.

Близо 2,2 милиарда лева за енергийно възобновяване на жилищни и обществени здания ще бъдат вложени до 2027 година Средствата идват от два източника - Националния проект за възобновяване и резистентност и Програмата за развиване на районите. Това заяви заместник-министърът на районното развиване и благоустройството Стефан Аспарухов на конференция „ Към енергийно ефикасен и климатично безпристрастен сграден фонд “.

От общия запас, с който ще се усъвършенства енергийната успеваемост на постройките в страната, 370 млн. лева са планувани по Националния проект за възобновяване и резистентност за енергийното възобновяване на обществени здания. Още 235 млн. лева ще се провиснал за здания в областта на производството, търговията и услугите.

По Плана ще бъдат обезпечени и 1,2 милиарда лева за енергийно възобновяване на жилищните здания. Със средствата ще се оказва финансова, организационна и техническа помощ за енергийното възобновяване на многофамилни жилищни здания. По този план се планува подкрепяне на две групи многофамилни жилищни здания с разнообразни параметри на...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР