Близо 190 души загинаха при поредица от експлозии в столицата

...
Близо 190 души загинаха при поредица от експлозии в столицата
Коментари Харесай

Светът осъди атаките в Шри Ланка

Близо 190 души починаха при поредност от детонации в столицата на Шри Ланка и нейните покрайнини точно на католическия Великден. Събития, които бяха остро наказани от интернационалната общественост.
Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп изрече своите откровени съболезнования съобщи: „ Готови сме да помогнем! “.

Президентът на Турция Реджеп Ердоган дефинира събитията в Шри Ланка като офанзива „ против цялото човечество “. Външният министър на страната Мевлют Чавушоглу съобщи в Twitter, че няма никакво значение какъв е бил претекстът на офанзивите – те са „ гнусни “ и са аналогични с тези в Нова Зеландия.

Освен това той добави, че и двете са осъществени „ плахо, безжалостно и безчовечен. “

Папа Франциск изрази своята обвързаност към християнската общественост, която бе „ атакувана, до момента в който се е молила “. 

Премиерът на България Бойко Борисов изпрати съболезнователна депеша до министър-председателя на Шри Ланка Ранил Викремесингхе.

" Потресен съм от новината за ужасяващите атентати в църкви и хотели в Шри Ланка, довели до загубата на живота на толкоз доста хора и стотици ранени. Осъждам най-категорично тези жестоки актове на тероризъм, които не биха могли да бъдат оправдани с никакви дела ", написа Борисов, представен от държавната пресслужба.

Канцлерът на Федерална Република Германия Ангела Меркел акцентира, че „ религиозната ненавист и нетолерантността не би трябвало да побеждават. “

Президентът на Франция Еманюел Маркон осъди днешните омразни дейности и съобщи, че „ нашите мисли са за всички, които са покрай жертвите. “

Държавният глава на България Румен Радев пък сервира съболезнованията си на президента на Шри Ланка и съобщи: „ Няма идея, която да оправдава гибелта на хора, спокойно честващи един ярък празник на възраждането и добродетелта “. Румен Радев показва от името на българския народ и от свое име най-дълбоки съболезнования на фамилиите на починалите жители на Шри Ланка и насочва благопожелание за бързо и сполучливо възобновяване на потърпевшите при нападенията.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР