Близо 18 000 души се обединиха в подписка за въвеждане

...
Близо 18 000 души се обединиха в подписка за въвеждане
Коментари Харесай

Родители искат камери с онлайн достъп в детските градини

Близо 18 000 души се сплотиха в подписка за въвеждане на наложително видеонаблюдение в детските градини и яслите. Родителите упорстват за създаване на системи за видеонаблюдение във всяко помещение, в това число и в дворовете, като концепцията е камерите да излъчват онлайн с самостоятелна ключова дума за достъп за фамилията на всяко дете. Родителите желаят „ електронните очи “ да са с задоволително висока резолюция за идентифициране на разположение при зародил случай. Подписката е национална и започва под мотото “Да спрем насилието с камери”.
”Нашата цел е слагането освен на камери, а и повече надзор върху методите на работа в детските ясли и градини. В България има порочната процедура да се възпитават децата с принуждение и боязън. С тези способи няма какво друго да чакаме, с изключение на агресори, побойници и “хиперактивни” деца. Най-тежкото е, че че има случаи, в които деца се оперират по неотложност поради принуждение в яслата и то от възпитателите”, споделят родители.
В Бургас сега видеонаблюдение има в 16 от 32-те детски градини. От локалната власт оповестиха, че по проект камери трябвало да бъдат сложени и в останалите забавачници до края на предходната година, само че за това е наобходимо наложително единодушието както на чиновниците, по този начин и на родителите. Предложението обаче срещнало отпор от част от преподавателския състав.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР