Близо 15 000 полицаи от турските органи на реда ще

...
Близо 15 000 полицаи от турските органи на реда ще
Коментари Харесай

Близо 15 000 полицаи ще се грижат за реда в Истанбул утре

Близо 15 000 служители на реда от турските органи на реда ще се ангажират с обезпечаването на публичния ред в Истанбул по време на утрешния край в Шампионската лига сред Манчестър Сити и Интер. Това заяви пред публицисти на брифинг през днешния ден валията на турския мегаполис Давут Гюл.

" Подготовката за провеждането на мача е завършила. Всичко е безупречно. За да наблюдават за реда и спазването на порядките ще се грижат към 15 000 служители на реда, в тази цифра влиза и звеното за битка с безредиците, което обаче няма да бъде ангажирано на терен ”, изясни Гюл и добави: “Очакваме към 70 000 души на стадиона, от които 52 000 са чужденци ".

По думите му, сходни ограничения са взети и във връзка с прехвърлянията на почитателите от летищата в Истанбул до хотелите, противоположните направления и при самостоятелно пътешестване на чужденците. Таксиметровите водачи са получили предизвестия посредством компаниите си, че няма да се толерира завишаване на цените.

" Всички направления, касаещи напредването за мача, както на публичния превоз, по този начин и на такситата в града, са закрепени. С това няма да има никакви проблеми ", подсигурява още шефът на градската регионална администрация на Истанбул.

Олимпийският стадион в Истанбул за повторно в историята е хазаин на финала в Шампионската лига, като първият бе  паметният мач  сред Ливърпул и италианския Милан през 2005 година.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР