Близо 130 милиона случая на коронавирус са били регистрирани по

...
Близо 130 милиона случая на коронавирус са били регистрирани по
Коментари Харесай

Коронавирусът по света гони 130 млн. заразени


Близо 130 милиона случая на ковид са били регистрирани по света от началото на пандемия та, а жертви те на инфекцията наближават 3 милиона.

На фона на тази стряскаща статистика Световната здравна организация ( СЗО ) предизвести, че темповете на имунизация , изключително в Европа, остават прекомерно мудни, съобщи БНР.

Хърватия позволява българските жители от 1 до 15 април, в случай че показват негативен резултат от PCR или бърз антиген тест, документ за имунизация или медицински документ за преболедуван Covid-19.

А българските жители, които идват в Португалия, без значение с какъв превоз, авансово би трябвало да попълнят онлайн двуезичен формуляр.

Британският здравен регулатор установи 30 случая на тромбоза след слагане на имунизацията на " Астра Зенека ". Някои страни лимитират потреблението на препарата, до момента в който трае изследването на докладваните случаи.

В същото време във Англия се ускоряват настроенията срещу  издаването на имунизационни паспорти. Група от над 70 депутати разгласи, че всяко условие да се потвърждава имунизационния статут за достъп до работа, бизнес или услуга е дискриминация и ще породи разделяне на обществото.

А страните в Европа не престават да означават мрачни върхове по брой инфектирани.

В Украйна за денонощие над 400 души са умряли, а новите случаи са близо 20 хиляди.

И Полша регистрира рекордните 35 000 ново инфектирани за 24 часа. Третата вълна в страната се дължи на английския вид на ковид а.

Френските училища затвориха за три седмици, поради внезапния скок в инфектирани те. В лечебните заведения натискът е огромен. Френски доктор съобщи:

" Няма спад в пациентите с Covid, а имаме възприятието, че сме в плато. Всеки ден одобряваме сред 8 и 10 пациенти и обстановката в болничното заведение към момента е доста напрегната. "

До безпорядък и потърпевши се стигна, след като белгийската полиция използва сълзотворен газ и водни оръдия, с цел да разпръсне към две хиляди души, събрали се за концерт, макар възбраната.

Обявата за концерта била публикувана в обществените мрежи, само че се оказала първоаприлска смешка.

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР