Близо 125 лица със социални потребности от район "Северен" в

...
Близо 125 лица със социални потребности от район "Северен" в
Коментари Харесай

Близо 125 лица от пловдивския район "Северен" получиха безплатна социална подкрепа

Близо 125 лица със обществени потребности от регион "Северен " в Пловдив получиха безвъзмездна обществена поддръжка по план "Услуга за по-добър живот ", гарантираща им по-успешна обществена акомодация, оповестиха от пресцентъра на община Пловдив.

Проектът е финансиран по Оперативна програма "Развитие на човешките запаси " и е бил изпълняван в границите на 22 месеца.

"Безвъзмездната финансова помощ е била на стойност 491 771 лв., ориентирана към облекчаване на потребностите от здравни и обществени грижи на хора с увреждания и техните фамилии и на лица над 65-годишна възраст, които са с лимитирани благоприятни условия за самообслужване или изцяло са лишени от такива ", декларира кметът на региона Ральо Ралев.

Целта на плана е била възстановяване на качеството на живота им посредством достъп до обществени и здравни услуги и обезпечаване на по-висока степен на самостоятелност, интензивност и на обществена интеграция. Дейностите са се координирали от център с двама обществени служащи, настрана е имало и екип от експерти - здравна сестра, психолог, рехабилитатор и водач, чиито задължения са били в полето на характерните потребности на потребителите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР