Близо 108 600 са новорегистрираните безработни в цялата страна от

...
Близо 108 600 са новорегистрираните безработни в цялата страна от
Коментари Харесай

108 600 нови безработни от началото на годината до 2 май

Близо 108 600 са новорегистрираните безработни в цялата страна от началото на годината до 2 май - това сочат най-новите данни от профилираното наблюдаване на пазара на труда, което Националният статистически институт и Агенцията по заетостта правят поради пандемията от COVID-19.
За същия интервал почналите работа посредством бюрата по труда са 83 400 души. Най-много новорегистрирани безработни досега са регистрирани сред 4 и 10 януари - над 15 700 при едвам 3300 устроени на работа.
В 15 области новорегистрираните безработни са допълнително от почналите работа през последната следена седмица от 26 април до 2 май. Тази разлика е мощно изразена в Монтана, Видин и Пловдив.
За този интервал общо записаните в бюрата по труда в цялата страна са 3776 души, а устроените на работа - малко над 4000.
Като цяло към този момент тъкмо един месец продължава наклонността за превес, въпреки и с по няколко стотин души в цялата страна, на намерилите прехранване над записаните в бюрата по труда.
Социални специалисти изясняват това с продължаващото и все още деяние на ограничения като 60 на 40 за опазване на заетостта, облекчаването на противоепидемичните ограничения и най-много отварянето на магазини и заведения за хранене, както и със субсидираната претовареност.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР