Близо 1000 вина от 100 изби пристигат в София за

...
Близо 1000 вина от 100 изби пристигат в София за
Коментари Харесай

1000 вина идват за Балканския фест в София

Близо 1000 виновност от 100 мазета идват в София за Балканския интернационален фестивал и конкурс на виното 2019. 

Осмото издание на феста ще предложи три наситени с страсти дни при започване на юни. Еликсирите ще бъдат дегустирани от софиянци и посетители на града от целия свят. Луксозните шатри на събитието ще бъдат ситуирани на откритото пространство пред Националния замък на културата (НДК) сред 7 и 9 юни 2019 година

Докато приготовленията за фестивалната част текат с цялостна мощ, записването за състезанието, който ще избере най-хубавите виновност от целия балкански район , продължава. Той ще се организира в интервала 5-7 юни, а оценките ще бъдат присъдени от интернационално жури, в чийто състав влизат четирима носители на званието Master of Wine (MW), най-престижното измежду винените специалисти . За ръководител на журито е избран първият MW на Балканите - Константинос Лазаракис.

Всеки изтънчен усет ще бъде предизвикан от невиждано многообразие от виновност. Сред участниците в ревюто са най-хубавите 100 мазета от България, Гърция, Румъния, Турция, Хърватска, Словения, Македония, Босна и Херцеговина, Албания и Грузия . Техните виновност ще могат да бъдат дегустирани от всеки клиент, закупил билет. А за тези, които не желаят да пропуснат шанса да повторят удоволствието и в домашна конюнктура или пък желаят да създадат неповторим подарък на собствен непосредствен човек, виновността ще се оферират на преференциални цени.

Престижният формат Sofia Restaurant Week ще се погрижи усетите на деликатесните виновност да бъдат съпроводени от превъзходна храна. На разположение на гостите на фестивала ще бъдат редица заведения за хранене, които ще оферират тематична кухня - гръцка, турска, сръбска, тайландска, българска, италианска, френска и други.

За атмосферата на събитието ще способства и подборът на музикални реализатори. Част от тях са Виво Монтана, Мерудия, Ангел Заберски, Милица Гладнишка . Разбира се, уредниците са подготвили и доста изненади, които ще бъдат разкрити по време на дългия фестивален уикенд.

Четири специфични мастъркласа ще ви разкрият тайните на виното и ще провокират сетивата ви.

Председателят на BIWC Константинос Лазаракис MW и началник Йоргос Хрисанидис ще ви посветят в тайната на изкусителното гръцко лято с мастърклас “Рецина + Мезе ” . Благодарение на тях ще научите всичко за това обичайно гръцко вино и по какъв начин да се ориентирате в разнообразието от мазета, марки и усети.

Майсторският клас на Серхат Нарсап, топ винен експерт, живеещ в Лондон, и на Тюркан Тюркер от турски ресторант “Тюркоаз ” ще ни води в Турция - непозната, загадъчна и привлекателна. Заедно с тях ще опознаем модерния почерк на турските виновност, смесен с обичайна турска кухня . Двамата дават обещание същинско угощение за сетивата. Защото всичко, направено и поднесено с сексапил, усмивка и мурафет, не може да се не помни.

С майсторския клас Let’s shake it ще съвместим две летни удоволствия - коктейлите и виното. Лектори са Дарко Ангелески, притежател на 5L Speakeasy Bar, и Ивана Симяновска, а основно настоящо лице - виненият вид Тамянка. Кой ще победи - въодушевените секси коктейли на Дарко или пленителните чистосортови виновност, показани от Ивана?

Лятото кара всички ни да сложим розовите очила. С един от най-известните познавачи на розе виновността Род Смит MW ще налеем лято в чашите с мастърклас Vive Le Rosé! и ще се срещнем с най-тренди розетата на Балканите.

Фестивалът ще бъде гостолюбив за оптимално необятна публика. За задачата шатрите ще бъдат оборудвани с детски и фотокът; зона, свободна за домашни любимци; сцена с музикални осъществявания и тематична стендъп програма; ъгъл за продажба на артикули; фестивална книжарница; топ заведения за хранене (етно и гурме) и места за хранене; демонстрации на спечелилите от MasterChef; златна шатра с наградените виновност в конкурса; място за изобразяване с вино … и още куп изненади, които ще изпълнят сетивата ви с доста страсти и приятни мемоари!

Осмото издание на Балканския интернационален винен конкурс и фестивал 2019 се реализира с поддръжката на Столична община и Българска търговско-промишлена палата, както и с медийното партньорство на " Стандарт " , Exporter.bg, Hit-bg.com, WineBG.info, списание Твоят бизнес, ExpoWorld.bg, Момичетата от града, ApolloWine.com, The Wine Inside, Sommelier.bg, Agro TV, Novini.bg, Sportal, Woman.bg, Eating, Gardening & Living in Bulgaria, “Аз чета ”, Sommelier.bg, Agro TV, Novini.bg, Manager.bg, Enosiasti, Fresh Cuts of Life, Enjoy Wine, Businessnews.bg, Explorerbg.bg, Майко блага, Жената през днешния ден, Арт концепция БГ, АИДБ, In Food Veritas, Vino & Fino, Oinohoos, vin2.ro, Exotic Wine Travel, vino.mk, hedonistmagazin.net, sofiaadventures.com и други

Всичко за феста - http://bit.ly/2HntEuO

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР