Близо 100 деца в Индонезия са починали от остра бъбречна

...
Близо 100 деца в Индонезия са починали от остра бъбречна
Коментари Харесай

Индонезия разследва смъртта на 99 деца от остра бъбречна недостатъчност

Близо 100 деца в Индонезия са умряли от остра бъбречна непълнота (ОБН) до момента тази година, сподели чиновник на здравното министерство в сряда, до момента в който екип от специалисти проверява скока в случаите, предава Ройтерс.

Увеличаването на смъртните случаи идва откакто държавното управление на Гамбия стартира да проверява гибелта на 70 деца от ОБН, свързана с парацетамоловите сиропи, употребявани за лекуване на тресчица, които съдържат несъразмерни равнища на диетиленгликол и етиленгликол.

Служители от организацията по храните и медикаментите на Индонезия споделиха, че тези артикули не се оферират на локално равнище и съставките, от които се състоят, към този момент са забранени за всички детски сиропи, продавани в страната.

Към 18 октомври индонезийските управляващи са разпознали 206 случая на ОБН измежду деца, като 99 от тях са умряли, сподели представителят на здравното министерство на страната Мохамад Сиахрил.

" Като превантивна мярка министерството изиска от всички здравни служащи във всички здравни заведения краткотрайно да спрат предписването или даването на каквито и да е течни или сиропни медикаменти, до момента в който нашето проучване и следствие не завърши ", сподели той на конференция, добавяйки, че 65% от случаите са били лекувани в столицата Джакарта.

Министерството е закупило профилирани медикаменти за ОБН за справяне с пика, сподели той, до момента в който следствието на повода продължава.

Индонезия образува експертен екип, който да изследва скока на ОБН измежду децата, състоящ се от локални здравни и педиатрични чиновници и представители на Световната здравна организация (СЗО). Проведени са съвещания с специалисти на СЗО, проверяващи случаите в Гамбия.

Писмо от здравното министерство от 18 октомври, забелязано от Ройтерс, изисква лечебните заведения да съберат всички медикаменти, които фамилиите са дали на деца, признати с ОБН, с цел да могат да бъдат извършени токсикологични проби.

В същото писмо се споделя, че фармацевтите би трябвало да спрат продажбата на медикаменти на основата на сироп до второ разпореждане.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР