Близо 10 000 души в един от североизточните испански градове

...
Близо 10 000 души в един от североизточните испански градове
Коментари Харесай

Драма в Мадрид! Защо има червен код

Близо 10 000 души в един от североизточните испански градове нямаха право да напущат домовете си през днешния ден заради рисковете, които крият мощните стихии, преминаващи през региона, откакто националната метеорологична работа разгласи най-голям червен код за неприятно време в Мадрид и други обитаеми места, съобщи ДПА.

На жителите на каталунския град Алканар беше неразрешено да излизат на открито до второ разпореждане заради заплаха от наводнения поради продължаващите стихии, оповестиха службите за незабавна помощ.
-->
На жителите в Алканар беше предложено също по този начин да се качат на горните етажи на жилищните си здания, в случай че е допустимо.

За 24 часа този уикенд в Алканар са паднали 215 литра дъжд на квадратен метър.

Движението на влаковете сред Валенсия и Барселона беше прекратено поради проливните дъждове, заяви испанската железопътна компания Ренфе (Renfe).

В елементи от областите Андалусия и Кастилия - Ла Манча, както и столицата Мадрид, беше разгласен най-голям код за предизвестие за рискови метеорологични условия от метеорологичната работа AEMET.

Няколко селски пътища и паркове трябваше да бъдат затворени заради наводнения.

В Мадрид футболната среща от първа дивизия сред Атлетико (Мадрид) и Севиля беше отсрочена през днешния ден единствено няколко часа преди началото ѝ.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР