Близо 10 000 души посетиха Епископската базилика само през първия

...
Близо 10 000 души посетиха Епископската базилика само през първия
Коментари Харесай

10 000 души посетиха Епископската базилика на Филипопол за м...

Близо 10 000 души посетиха Епископската базилика единствено през първия месец от отварянето й. Анализът на Общински институт „ Старинен Пловдив “, който ръководи базиликата, демонстрира, че към 20% от посетителите са чужденци, представители на Англия, Франция, Испания, Русия, Швеция, Нидерландия и Шри Ланка, както и редица посланици на страни от целия свят, които имат представителства в България.


От Института установяват, че с отварянето на Голямата се е нараснал ползата и към Малката раннохристиянска базилика. Близо 300 от продадените билети, през този интервал, са били комбинирани - за посещаване на Малката и Голямата базилика.

Наблюдава се наклонност и за интензивни проведени визити от страна на подрастващи от начални и съществени учебни заведения от Пловдив и страната, както и от профилирани образователни заведения по изкуства, строителство и архитектура.

Очаквано високотехнологичният и впечатляващ културен център се трансформира в притегателно място за хора от разнообразни обществени и демографски групи.
„ Горди сме от обстоятелството, че за Голямата базилика на Филипопол в този момент се приказва в цяла България и хора от страната идват всеки ден, с цел да се потопят в мистиката на мозаечното изкуство и завещание, показани по запаметяващ се метод посредством актуалните технологии. Всеки ден изпращаме посетителите усмихнати, възторжени и заредени с силата на историята ни. По наше мнение сега Епископската базилика на Филипопол е един от най-посещаваните музеи в Европа”, споделят от екипа.

Общински институт „ Старинен Пловдив” е основал нужната организация, с цел да може обектът да работи всеки ден от 09:00 до 18:00 ч. без почивен ден. Достъпът се реализира при строго съблюдаване на настоящите в страната противоепидемични ограничения.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР