Близо 1,5 милиона души са посетили Малдивите през 2018 година.

...
Близо 1,5 милиона души са посетили Малдивите през 2018 година.
Коментари Харесай

Страната, която разчита за близо 40% от икономиката си на туризма

Близо 1,5 милиона души са посетили Малдивите през 2018 година. Иначе казано над 3 пъти повече, в сравнение с е популацията на островната страна.

За туристите тези пътувания са били опция да си отпочинат по екзотичните плажове, а за страната - да подсигурява над една трета от брутния си вътрешен артикул (БВП).

Малдивите, които са ситуирани в Индийския океан, са най-зависимата от туризма страна в света. Близо 39% от Брутният вътрешен продукт там е генериран от този бранш, сочат данни на Световната банка, представени от уеб страницата Quartz.

Над 20 страни в света разчитат на туризма за повече от 10% от своя Брутният вътрешен продукт. Повечето от тях са релативно дребни с население под милион души. Също по този начин забележителна част са разрастващи се страни.

След Малдивите от най-голамо значение е бранша за Британските Вирджински острови и за китайската територия Макао. Туризмът способства за над 28% от техния Брутният вътрешен продукт.

Що се отнася до страните от Европа, браншът има максимален принос за стопанската система на Малка - съответно за 14,08% от нея. Това важи и за над 10% от Брутният вътрешен продукт на Черна гора и Хърватия. Въпреки че не участва в класацията на Quartz България също разчита за над 10 на 100 от Брутният вътрешен продукт на туризма.
 Снимка 447012  Снимка 447014
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР