Близо 1.17 млн. лева са събрали публичните изпълнители на Националната

...
Близо 1.17 млн. лева са събрали публичните изпълнители на Националната
Коментари Харесай

Данъчни прибраха близо 1.2 млн. лева просрочени задължения във Видинско

Близо 1.17 млн. лв. са събрали обществените реализатори на Националната организация за приходите (НАП) във Видин от началото на годината посредством автоматизираната система за известяван на Национална агенция за приходите преди заплащане от страната към частни субекти, оповестяват от приходната организация. Почти 900 хиляди лв. от отговорностите са импортирани след наложени запори, а малко над 270 хиляди лв. са платени непринудено.  
Информационната система „ РМС – заплащания “, която се управлява от Министерството на финансите изисква, преди всяко заплащане от държавен или общински орган към реализатор на социална поръчка или различен адресат на публични запаси, да се ревизира дали компанията няма неплатени налози, осигуровки или други обществени отговорности. Ако компанията е дебитор към бюджета, обществен реализатор на Национална агенция за приходите може да употребява цялата или част от сумата на заплащането, с цел да погаси задълженията към бюджета, допълват в известието. 
Общо усъвършенстване на събираемостта регистрират още от приходната организация във Видин, като прецизират, че съвсем 90 на 100 от всички новодекларирани за внасяне налози и осигуровки към края на август са били погасени – в период или след предприемане на ограничения за събирането им.

 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР