Близкото бъдеще на правоприлагащите органи – полицаи роботи и Диджидог

...
Близкото бъдеще на правоприлагащите органи – полицаи роботи и Диджидог
Коментари Харесай

Близкото бъдеще на правоприлагащите органи – полицаи роботи и Диджидог

Близкото бъдеще на правоприлагащите органи – служители на реда роботи и Диджидог …Още през юли 1987 година, Орион Пикчърс снима кино лентата „ Робокоп “, който бързо се трансформира в мегахит в съвсем всяка страна.Сюжетът се развива в Детройт, Мичиган. За да се овладее възходящия безпорядък и безредица, които изцяло са завладели града, е основан ново потомство служител на реда. Персонажът на Питър Уелър, офицер Алекс Мърфи, е трансфорат в киборг, на половина човек – на половина машина, който се оправя с нарушителите.

 Кадър от кино лентата „ Робокоп “
Кадър от кино лентата „ Робокоп “Днес, на мнозина наподобява, че основателите на кино лентата в действителност са предсказали какво ще се случи в бъдеще.Съвсем действително е в близко бъдеще служителите на реда да бъдат сменени от роботи.


 2 600x409 - Близкото бъдеще на правоприлагащите органи – служители на реда роботи и Диджидог (видео)
През 2017 година във Форбс се появяват следните вести:„ Дубайската полиция се надява да размени една четвърт от човешките си ченгета с полицейски дроиди до 2030 година Ако визията на ченге робот плаши въображението ви, бъдете сигурни, че това е по-скоро асистент на колела, в сравнение с робот-убиец със значка.Роботът служител на реда може да „ чете “ човешките лица и да разпознава евентуални нарушители. Гражданите, които желаят да подадат сигнал за закононарушение, могат да го създадат в действително време, защото машината има сензорен екран, където би трябвало да бъде сърцето му. “

 56448705 600x338 - Близкото бъдеще на правоприлагащите органи – служители на реда роботи и Диджидог (видео)
Полицейски чиновник в Дубай съобщи пред Ройтерс: “Тези роботи могат да работят 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата. Те няма да ви молят за отмора, отпуск по болест или майчинство. Те могат да работят непрекъснато. ”РобоКоп е създаден от PAL Robotics, който разказва неговата задача като „ водещи проучвания на хуманоидна роботика в действителния свят “.Гледайте видеото.
EDI Weekly споделя за това необикновено развиване: “РобоКоп може освен да поддържа връзка с хората, само че и да стисне ръката ви, и да направи боен привет. Той освен разпознава жестове с ръце на разстояние до 1,5 метра, само че също по този начин може да открива страсти и изражения на лицето. Той може да разбере по кое време сте благополучен, печален, ухилен или навъсен, и ще отговори съответно. ”Алън Уинфийлд, професор в Университета на Западна Англия, счита, че това има съществени морални проблеми.Пред CNN той споделя: “Има огромни етични проблеми. Ако поискате робот да залови нарушители, по какъв начин можете да сте сигурни, че роботът няма да навреди на хората?Изключително мъчно е да се подсигурява, че роботът може безвредно да се намесва в сюжети за закононарушения 100 % от времето.Разбира се, когато хората вършат неточности, те се държат виновни. Проблемът е, че не можете да накарате машината да дава отговор за грешките ви. Как го наказвате? Как го упълномощавате? Не можете. ”Четете още: Човечеството ще загуби войната против Изкуствения ИнтелектПрез 2019 година полицейски патрулни роботи се появяват по пътищата на град Хандан, провинция Хъбей, Китай.

 3 600x399 - Близкото бъдеще на правоприлагащите органи – служители на реда роботи и Диджидог (видео)
Роботите са оборудвани с изкуствен интелект и технология за различаване на лица. През 2019 година те са три. Един от тях може да разпознава регистрационни табели и да прави фотоси. Освен това, предотвратява пресичането на пътя на погрешно място. Вторият робот обезпечава ред на местопроизшествието до идването на полицията. Третият информационен робот има достъп до базата данни и може да дефинира дали съответно лице е в листата с търсени. През 2020 година работят към този момент 20 робота.В близко бъдеще всеки служител на реда може да има и куче робот.През 2012 година излиза публикация, в която написа:„ Полицейското ръководство на Ню Йорк се концентрира доста върху тестването на роботизираните кучета, които е употребявал в няколко обстановки, в това число снабдяване на храна на заложници и разузнаване, където полицията подозира, че може да се крие рисков нападател.Държавната полиция на Масачузетс също опитва с тези роботи, а хавайската полиция се снабдява с един от тях. Какво би трябвало да мислим за тези роботи във връзка с гражданските свободи? “През март 2021 година, Ню Йорк Таймс оповестява, че полицията в Ню Йорк към този момент интензивно употребява роботизирани кучета, с цел да оказват помощ в битката с престъпността в града. Те са от вид Диджидог и са оборудвани с камера за нощно виждане, което им разрешава да правят оценка отдалечено обстановката по време на разследващи задачи.Тази информация незабавно провокира разногласия и опасения по отношение на поверителността. Американският политик и обществен деятел Александрия Окасио-Кортес назова Диджидог „ мобилен инструмент за наблюдаване “.

 4 600x400 - Близкото бъдеще на правоприлагащите органи – служители на реда роботи и Диджидог (видео)
Джей Стенли, старши политически анализатор от Американския съюз за цивилен свободи, споделя, че позволяването на роботи да правят полицейска работа ще породи публично безпокойствие, страхове от мобилно наблюдаване, хакерски офанзиви и нарушавания на поверителността.Други са загрижени, че роботите могат да се употребяват освен за наблюдаване, само че и като оръжие.Стенли споделя: “Много полицейски сектори, без да изясняват обстановката на обществеността, която пазят, и без да питат мнението им, просто вкараха нови мощни технологии за наблюдаване и други. Междувременно откритостта и прозрачността са от първостепенно значение. “Гледайте видеото.
В момента роботите Диджидог работят в три полицейски сектора в Съединени американски щати. Те са основани на роботите Спот от Бостън Динамикс, които са пуснати в продажба предходната година.Очаква се в близко бъдеще такива роботи все по-често да се употребяват в полицията и други правоприлагащи органи.Следвайте ни …
Източник: hiddentruth.site

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР