Близкият съратник на Кирил Петков имаше вид на лидера в

...
Близкият съратник на Кирил Петков имаше вид на лидера в
Коментари Харесай

Кандидат-премиерът – от Хасково до Харвард, без значение „кой е отпред и кой е отзад“

Близкият сподвижник на Кирил Петков имаше тип на водача в дуото, само че отстъпи на приятеля си премиерския пост. Негови бизнес сътрудници настояват, че е лъжец
44-годишен хасковлия е новият кандидат-премиер Асен Василев. Икономист, харвардски ученик, ерген и – най-малко публично, без жена в живота си, Василев ще би трябвало да опита да набере болшинство в Народното събрание и да поеме по утъпканата пътека на Кирил Петков, който се оказа нежелателен в личната си коалиция.

Именно Василев е индивидът, който проправи пътя на Политическа партия и Кирил Петков в огромната политика – не без дейната помощ на президента Румен Радев, с който сега се гледат „ на кръв “.

През 2013 година е министър на стопанската система, енергетиката и туризма в служебното държавно управление на Марин Райков, назначено от Росен Плевнелиев. От 12 май до 16 септември 2021 година е министър на финансите в служебното държавно управление на Стефан Янев, назначено от Румен Радев. Петков и Василев минават за отличниците в него и любимци на президента. Напускат го обаче заедно по-късно, с цел да основават своя партия, каквато не е записана и до през днешния ден.

„ Няма значение кой е начело и кой е откъм гърба “

Още преди седмици се появиха първи подмятания, че е допустимо Кирил Петков и Асен Василе
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР