Близките на загиналите при пожара в частния дом за стари

...
Близките на загиналите при пожара в частния дом за стари
Коментари Харесай

След пожара в старческия дом: Държавата помага на семействата на жертвите

Близките на починалите при пожара в частния дом за остарели хора в село Рояк ще бъдат подкрепени от страната. Това заяви пред публицисти в село Аспарухово служебният вицепремиер и обществен министър Гълъб Донев . Той посети общинския хотел в селото, където са настанени част от хората, обитавали дома.



Той посочи, че те ще получат това, което се поставя от страна на страната. Освен това всички, настанени в хотела, също могат да получат подкрепяне от страната, тъй като на огромна част от тях са унищожени облекла, движимости и документи.

Министърът сподели, че хората от вкъщи могат да останат в хотела в село Аспарухово, колкото е належащо.

Ще се водят диалози и със притежателите на дома в село Рояк по какъв метод ще се уредят взаимоотношенията с хората, които са платили таксите за него.

В момента в дома текат инспекции от няколко институции, сподели още министърът и добави, че след приключването им резултатите ще бъдат оповестени. По думите на министъра домът е разполагал с нужния дипломиран личен състав. При 59 ползватели на дома личният състав е от 32 души, измежду които един доктор, четири медицински сестри, над 20 санитари и други

Донев разяснява, че още от август месец е разпоредена инспекция във всички домове за възрастни хора в цялата страна.

Той посочи, че към този момент има глобени и са наложени десетки актове , има и влезнали в действие наказателни постановления. Министърът сподели, че е допустимо да се лишават лицензи за домове, които не се оправят добре и има смъртни случаи, откакто бъдат открити аргументите за тях. Той напомни, че от януари Агенцията за обществени услуги би трябвало да прелицензира безусловно всички обществени услуги в България.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР