Близките на убития в Цалапица Димитър Малинов отново блокираха движението

...
Близките на убития в Цалапица Димитър Малинов отново блокираха движението
Коментари Харесай

Протест на жителите на Цалапица затвори пътя Пловдив- Пазарджик -

Близките на убития в Цалапица Димитър Малинов още веднъж блокираха придвижването по пътя Пловдив-Пазарджик, с цел да покажат недоволството си от метода по който тече следствието. Тази вечер те обаче смениха мястото на митинга си. От кръговото на отбивката за Цалапица те се реалокираха до началото на града на тепетата.

Исканията на протестиращите са упрекнатият за убийството на Митко Рангел Бизюрев да бъде открит и екстрадиран от Германия, близнаците Борислав и Валентин Динкови да бъдат привлечени като съучастници в ликвидиране и тримата да получат доживотни присъди. Близките на Димитър упорстват да им бъде показана и европейската заповед за арест на Бизюрев, защото се притесняват, че може такава да няма.

От началото на митингите хората от селото твърдяха, че някой в Министерство на вътрешните работи пази близнаците. Затова довечера те носеха със себе си чадъри и скандираха " Долу чадърите ". Докато те вървяха в кръговото, от двете страни се образуваха колони от коли.

Предвидено е на следващия ден също да бъде блокирано придвижването сред Пловдив и Пазарджик. Хората от Цалапица предизвестяват, че в случай че настояванията им не бъдат изпълнени, ще стигнат до гражданско непокорство.



 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР