Близките и приятелите на убития Димитър Малинов от Цалапица подновяват

...
Близките и приятелите на убития Димитър Малинов от Цалапица подновяват
Коментари Харесай

Близките и приятелите на убития Митко от Цалапица подновяват протестите

Близките и приятелите на убития Димитър Малинов от Цалапица възобновяват митингите си. В неделя следобяд те се събират в центъра на селото с гледище всички, забъркани в убийството на Митко, да получат обективни санкции. Искат да бъде осъществен и нов следствен опит, с присъединяване на към този момент изгонвания у нас Рангел Бизюрев, съобщи Българска национална телевизия.

Близките на Митко се съмняват в истинността на показанията, които Рангел Бизюрев е дал по време на 5-часовия разпит. Подробности за случилото се на 20 юли м.г. бяха разказани от юриста му.

Марина Малинова - братовчедка: " За мен това са едни неистини, които през вчерашния ден се изрекоха. Първото, което е, сега се пробва Рангел да го изкарат надали не, че всичко е направено по несъобразителност, несъзнателно. "

Анелия Попова: " Много въпроси остават и най-много че не имаме вяра на показанията на Рангел, защото ужасно доста несъгласия има с показанията на близнаците. "

Роднините упорстват да се извърши нов следствен опит, както и очна ставка сред братята Борислав и Валентин Динкови и Рангел Бизюрев. Според тях, се прикриват значими елементи от следствието, както и съдебно-медицинската експертиза за гибелта на Митко.

Атанаска Бакалова - майка на Димитър Малинов: " Виждала съм я за секундни. Просто ни беше подадена досието и незабавно беше взета. Ние не сме я чели тази здравна експертиза. Ние не знаем нищо повече от това, че на Митко му е строшен носа - носната бариера. "

От прокуратурата обясниха, че юристът на фамилията е получил съдебно-медицинската експертиза.

Антоанета Николова – юрист на майката: " Аз съм подала молба и прокурорът ми позволи да видя европейската заповед за арест и съдебно-медицинската експертиза, подписала съм декларация, че нямам право да експортирам конфиденциална информация. "

Освен в неделя, околните възнамеряват митинги идната седмица, когато е делото против близнаците.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР