Близки на убития Илиян Иванов след празненство в столичния квартал

...
Близки на убития Илиян Иванов след празненство в столичния квартал
Коментари Харесай

Заради мирен протест: Близки на убития Илиян след празненство в София получиха призовки


Близки на убития Илиян Иванов след тържество в столичния квартал “Люлин ” излизат на митинг. Причината е, че желаят обективна присъда.

Преди дни обаче близки и другари на Илиян са привикани в кварталния полицейски сектор.

Нощта на 9-ти против 10-ти януари 2022 година, Илиян и група другари честват със заря раждането на дете, на футболно игрище наоколо до блок 225 в столичния квартал “Люлин ”. Заради шума се стига до разпра. Илиян е намушкан с нож от собствен комшия. Минути по-късно 32-годишният мъж умира.

“Научих на идващият ден сутринта като станах, видях постове на мой другари. Познавам го от 7-8 годишен, което ще направи към 24-25 години. Илиян беше неповторим човек. Да ви кажа почтено, не тъй като е бил мой другар, който и да питате няма да каже неприятна дума за него. Винаги е гледал да помогне ”, описа Атанас Запрянов.

Заподозрян за убийството е Денис Ал Гази, които живее в блока против игрището. Денис бяга от мястото на закононарушението. Два дни полицията го търси, тъй като е в неопределеност, а на третия ден самичък се предава.

Софийският градски съд на 14 януари 2022 година наложи най-тежката мярка за неотклонение задържане под стража на 23-годишния обвинен за убийството в Люлин.

Версията му пред Софийския градски съд е, че е работил в отбрана.

Година по-късно, Апелативният съд постанова по-лека мярка за неотклонение домакински арест, а отбраната на обвинения желае отказ на прокурора.

Приятелите на Илиян провеждат на следващия ден митинг за заслужено наказване за убийството. И описват, че са се сблъсквали със арестувания Денис доста преди съдбовния случай.

Атанас Запрянов споделя, че той го е заплашил с ликвидиране.

“Сега те още веднъж го пускат да си бъде у дома. На 30-40 метра, което сега не го стопира да слезе, както е направил с Илиян и го е заклал на това игрище, да заколи и мен. Това за мен не е обикновено ”, сподели той.

“Естествено, че се тормозим, както споделих той към този момент ме е заплашвал с ликвидиране. Извършва ликвидиране, нищо не му пречи да направи още едно ликвидиране ”, добави Запрянов.

23-годишният мъж е осъждан и преди за владеене за опиати.

Настоявам да получи съответна присъда от 30 година нагоре. Всичко по-малко е смешно, счита той.

Близки на Илиян споделят, че са привикани в кварталния полицейски сектор и са им връчени призовки, тъй като провеждат мирни митинги. Тези призовки са по сигнал на бащата на Денис.

Изпратихме въпроси до пресцентъра на Министерството на вътрешните работи каква е била повода приятелите на Илиян да бъда предупреждавани и по чий сигнал се е наложило да бъде разговаряно с тях, както и дали има формален акт, с който да им е наложена глоба. До през днешния ден не получихме формален писмен отговор.

По телефона от пресцентъра оповестиха, че с уредниците е разговарял кварталният контрольор, само че от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи не са се свързали с инспектора и не знаят каква е повода за този диалог.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР