Близки на най-изявения руски опозиционер Алексей Навални изразиха опасения за

...
Близки на най-изявения руски опозиционер Алексей Навални изразиха опасения за
Коментари Харесай

Има опасения за здравето на руския опозиционер Алексей Навални

Близки на най-изявения съветски опозиционер Алексей Навални показаха опасения за здравето му, откакто той бе трансфериран от затворническата килия в болница поради странна съгласно тях алергична реакция, съобщи Франс прес.

Говорителката на Навални Кира Ярмиш написа в ''Туитър'', че повода за алергичната реакция не е ясна и че той в никакъв случай не е имал алергия. Сега Навални има отоци по клепачите и голям брой циреи по врата, гърба, торса и лактите, заяви във ''Фейсбук'' персоналната му лекарка Анастасия Василиева. "Не можем да изключим опцията кожата му да е била подложена на отровно влияние с незнайно химическо вещество от трето лице ", добави тя след посещаване при Навални в болничното заведение.

Адвокатката на опозиционера - Олга Михайлова сподели, че съумяла да види клиента си откакто направила скандал пред служителите на реда, охраняващи болничната му стая. "Засега не се знае какво му се е случило, само че наподобява прекомерно необичайно ", написа тя във ''Фейсбук''.

,,Сериозна алергична реакция на незнаен алерген и отоци по лицето се явяват на човек, който в никакъв случай не е страдал от алергия през 43-годишния си живот'', показва адвокатката.

Навални бе наказан предходната седмица на 30 дни затвор за "нарушаване на разпоредбите за демонстрации ", припомня Агенция Франс Прес. Той бе пратен в пандиза два дни преди митинг на опозицията с искане за свободни избори, при който в събота в Москва бяха задържани над 1400 души. Опозицията протестираше против отхвърли да бъдат регистрирани нейни претенденти за локалните избори в Москва през септември.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР