Близката сподвижничка на руския опозиционер Алексей Навални - Любов Собол,

...
Близката сподвижничка на руския опозиционер Алексей Навални - Любов Собол,
Коментари Харесай

Руската опозиционерката Любов Собол с условна присъда - обществено полезен труд

Близката сподвижничка на съветския опозиционер Алексей Навални - Любов Собол, написа през днешния ден в Туитър, че е наказана от съветски съд на една година публично потребен труд по дело за нелегално навлизане в частна благосъстоятелност, съобщи Ройтерс. Собол е правист във Фонда за битка с корупцията (ФБК) на Навални.

" Съдът постанови условно наказване за Собол от една година публично потребен труд с удържане на 10 % от заплатата в интерес на страната ", разгласи присъдата арбитър Инна Шилободина, представена от ТАСС. Съдът одобри, че виновността на Собол е изцяло потвърдена.

Съдебният развой против Собол се състоя на фона на преследвания против сътрудници и последователи на Навални, които проведоха няколко протестни акции поради вкарването му в пандиза по-рано тази година. Делото е обвързвано със събитие от декември предходната година.

Руският следствен комитет твърди, че Собол и още няколко души са се пробвали да обхванат в жилището на стара жена в Москва, като са били облечени в униформи на службата за отбрана на правата на потребителите " Роспотребнадзор ".

Поддръжници на Собол обявиха, че тя е позвънила на звънеца на апартамент, благосъстоятелност на фамилията на човек, за който Навални твърди, че е офицер от Федералната работа за сигурност, забъркан в отравянето му с нервнопаралитично вещество.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР