Блиц-визита на брюкселския съдия Мишел Клез в столицата на ЛомбардияЧака

...
Блиц-визита на брюкселския съдия Мишел Клез в столицата на ЛомбардияЧака
Коментари Харесай

Белгийската прокуратура прехвърля част от „Катаргейт“ в Милано

Блиц-визита на брюкселския арбитър Мишел Клез в столицата на Ломбардия
Чака се снемането на имунитета на още двама евродепутати

Пандзери “изпял ” имена на заговорници от Франция, Германия, Испания и други страни

Титулярът на следствието в Брюксел за корупция в Европейския парламент - съдия-следователят Мишел Клез и федералният прокурор на Кралство Белгия Фредерик Ван Льов дойдоха в сряда сутринта в Милано. Те се срещнаха с основния прокурор на града Марчело Виола и с неговия заместител Фабио ди Паскуале, който оглавява “италианския клон ” на прочулото се като “Катаргейт ” брюкселско следствие. По заповед на Мишел Клез на предишния 9 декември в белгийската столица бяха арестувани упрекнатите в корупция и пране на пари някогашна шефка на Европарламента Ева Кайли, италианският ексдепутат в институцията Антонио Пандзери и неговият помощник, отново италианец, Франческо Джорджи. Сега магистратите чакат снемането на имунитета на националните избраници от Италия и Белгия - Андреа Коцолино и Марк Тарабела, които би трябвало също да бъдат задържани.

Според информацията от прокуратурата на Милано Мишел Клез и Фредерик Ван Льов са пристигнали в града с три цели. Първата е да получат персонално голямото количество документи, които са били конфискувани през последния месец от Финансовата армия на Италия от жилищата и офисите в страната на последствените в Брюксел Пандзери, брачната половинка му Мария Долорес, тяхната щерка Силвия, Франческо Джорджи и общия им бизнес - съветник на Апенините - одиторката Моника Росана Белини. След това Мишел Клез и Фредерик Ван Льов са придобили направените от сътрудниците им правосъдни копия на конфискуваните от последствените лица мобилни телефони и електронни памети на компютрите, употребени от тях и от техните сътрудници в Белгия и Италия. Накрая гостите са разискали с домакините кои “направления и разклонения ” на брюкселското разследване да бъдат трансферирани и работени отсега нататък в Милано.

Ако се има вяра на в. “Кориере каузи сера ”, то Мишел Клез и Фредерик Ван Льов били донесли със себе си и умишлен документ, с който белгийската прокуратура се отхвърля от изгонването в Брюксел на намиращите се под домакински арест в Милано Мария Долорес Колеони и Силвия Пандзери. Както стана дума, това са брачната половинка и дъщерята на нарочения за главатар на корупционния скандал “Катаргейт ” Антонио Пандзери, против които по принцип са отправени същит обвинявания като неговите. Влиятелният ежедневник позволява, че двете дами са “пощадени ” като отплата за цялостните показания по корупционния скандал на брачна половинка и таткото, който бил сключил умишлен контракт с прокуратурата на Белгия. Освен независимост за брачната половинка и дъщерята, съглашението включвало и затвор за Пандзери от пет години, от които той щял да лежи единствено една, както и парична санкция в размер на откритите му при разнообразни обиски към един милион евро.

В дописките си за “Катаргейт ” италианските вестници напомнят, че през миналите дни Антонио Пандзери бил “изпял ” пред брюкселските магистрати имена на евродепутати от Франция, Германия, Испания и други страни. Към тях Мишел Клез и сътрудниците му занапред щели да насочат обвинявания за присъединяване в страховитата спекулация за разпределяне на подкупи за отбраната в институциите на Европейски Съюз на ползите на Катар и Мароко. Подобна пък вероятност означавала, че абсурдът от ден на ден ще се разраства и размирисва - счита отрасловото по брюкселската спекулация пишещо приятелство из Апенините.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР