Благой Тодев спечели вчера сребърен медал в индивидуалната дисциплина на

...
Благой Тодев спечели вчера сребърен медал в индивидуалната дисциплина на
Коментари Харесай

Първо в Lupa.bg: Здрави псувни за роден биатлонист, загърнал се с украинско знаме! ​​​​

Благой Тодев завоюва през вчерашния ден сребърен орден в самостоятелната дисциплинираност на 15 километра на европейското младежко състезание по биатлон, което се организира в  Мадона (Латвия). При награждаването младокът се завърна с украинския байрак, което отприщи лавина от отрицателни мнения.

Критиките и отрицателните подмятания са под публикацията, оповестена в обществените мрежи за сребърния орден, който завоюва 17-годишният Благой Тодев. Реакциите са поради обстоятелството, че момчето държи украинското знаме.







Световният вицешампион в тази възраст и европейски отличник позволи единствено една неточност при стрелбата, която бе при последното му излизане на рубежа. Той финишира на 33,3 секунди от спечелилия от Германия Ханс Кьолнер, като даде и най-бързо бегово време. Последната неточност обаче му коства златото.



Преди година българинът завоюва златото в дисциплината, а в този момент още веднъж показва доста високо равнище.

Тодев бе част от мъжкия тим на продължаващото и сега международното състезание в Оберхоф (Германия), само че не взе присъединяване в стартовете поради боледуване. Той има сребърен орден от международно младежко състезание от предходната година, като завоюва и младежката купа на IBU.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР