Благоустрояват Баня с проекти на община Карлово и местното кметство.

...
Благоустрояват Баня с проекти на община Карлово и местното кметство.
Коментари Харесай

Строят нов парк в центъра на Баня

Благоустрояват Баня с планове на община Карлово и локалното кметство. Дейностите са в ход и обгръщат построяването на парк, ново осветяване и замяна на остарял тръбопровод с нов.

Нов парк блества в сърцето на Баня, неговото създаване ще придаде съвременен тип на курорта. На повърхност от три декара, ситуирани в съседство с площада на града, ще бъдат завършени зелени цветни зони, ще бъдат инсталирани фитнес уреди за спорт навън, детска площадка. Между пешеходните алеи, завършени от паваж, ще бъдат засадени декоративни дървета и шубраци. Ще се инсталира и дребна градска чешма. Подходящо осветяване ще огрява вечер новия парк.

Обектът се построява на мястото на запустяла и неизползвана повече от 30 години градинка с останки от остарял обект. Проектът за новия парк е на община Карлово, средствата са от локалния бюджет, изясни кметът на Баня Стамен Гешев. Вече завършва първият стадий от строителството. В продължение на два месеца бяха построени подземни връзки, електроснабдяване и ВиК.

Рано през пролетта дейностите по оформянето на парка ще продължат, сподели Стамен Гешев. Тогава ще бъдат инсталирани спортните и детските уреди. Експерти ще оказват помощ на кметството за избора на декоративни дървета и шубраци, които ще опасват новата зона за отдих.

Междувременно кметството построи осветяване на входа на Баня от Пловдив и улицата, която води до обитаемото място. Средствата са обезпечени от кметството, сподели кметът на Баня. За първи път се инсталират улични лампи по тази част от улица „ Карловска ”. Подходящи лампи осветяват нощем перголата-чешма, символизираща курорта с минералните извори до автогарата.

В ход е още един план на общината в Баня. Подменен бе остарелият 60-годишен тръбопровод на улица „ Родопи ” с нови PVC тръби. Трасето е 900 метра. Кметът на Баня Стамен Гешев към този момент провежда възобновяване на настилката по най-дългата улица на градчето.

През тази година Баня се разкраси с още три зелени къта за отдих - градина с шадраван при започване на курортната зона, пергола с къщурка за книги на площада, която към този момент е обичано място и за деца, и за пенсионери, и надпис „ Баня ” в жанр Холивуд при започване на обитаемото място.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР