Благотворителната медицинска организация помага в разследването на смъртта на тримесечно

...
Благотворителната медицинска организация помага в разследването на смъртта на тримесечно
Коментари Харесай

Мигрантска криза в Нидерландия

Благотворителната здравна организация оказва помощ в следствието на гибелта на тримесечно бебе в пренаселения мигрантски пункт в Северна Нидерландия, оповестява The Guardian. Твърди се, че на детето е оказана първа помощ в спортна зала, употребена като временен пункт до основния приемен център, само че не е било реанимирано и е умряло там.

Говорител на Централната организация за приемане на търсещи леговище, която управлява центъра Тер Апел, казава, че в пренаселеното място и жителите, и чиновниците се усещат безсилни.

Според „ Лекари без граница ”, които отсега нататък поемат здравното обслужване, изискванията в Тер Апел са „ безчовечен ”. Персоналът се задържа мъчно. Местата за нощувка са запълнени и търсещите леговище са се видели принудени да спят по близките поляни, където палатките са неразрешени, с цел да не пречат на видеонаблюдението. В сряда да вземем за пример над 700 души са спали под намерено небе.

Напливът от мигранти е огромен и постройките за настаняването им са незадоволителни. Местните управляващи употребяват даже близки спортни зали,...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР