Благотворителната кампания Капачки за бъдеще“ ще дари кувьоз на болницата

...
Благотворителната кампания Капачки за бъдеще“ ще дари кувьоз на болницата
Коментари Харесай

Благотворителна кампания „Капачки за бъдеще” дарява кувьоз

Благотворителната акция „ Капачки за бъдеще “ ще подари кувьоз на болничното заведение в Червен бряг. Организаторите на самодейността Лазар Радков и Мартина Йорданова ще дарят здравното съоръжение на 16 декември 2017 година
Причината, да се спрат на подаяние на кувьоз е, че всяко 3-то дете в България, което е било в кувьоз, получава увреждане на очите, тъй като наличната техника е на над 20 години.

Мартина и Лазар се стопират на болничното заведение в Червен Бряг, откакто получават информация, че там ситуацията е доста неприятно. Свързват се с завеждащият на родилното поделение доктор Цеков, който удостоверява информацията, че наличната инсталация е в доста неприятно техническо положение – термостата не и работи, малките врати са подлепени с лекопласт и не употребява пряк О2. Информацията, че в болничното заведение има един разполагаем кувьоз удостоверява и Министерство на здравеопазването.

„ Капачки за Бъдеше” осъществя сполучливо събитие на 28.10.17г. пред Националния стадион „ Васил Левски”, където капачки подариха сред 1 500 и 2000 души. Събитието събра 8 510 кг пластмасови капачки за 3 часа. Паралелно с това в Пловдив, различен доброволец към „ Капачки за бъдеще” – Владимир Стефанов събра 1 240 кг. Събраните капачки бяха продадени за преработване против сумата от 3 900,00 лева

От октомври до в този момент, няколко организации са дарили още близо 300 кг, а други финансови средства. Най - огромното финансово подаяние, което е получила акцията е от Десислава Николова – „ Подари щастие”, която издава книга за бременността на дамите, с благотворителна цел - закупуване на кувьоз.

Кувьоза, който ще бъде дарен е контрактуван на преференциална цена от 7 800,00 лева с включена 2-годишна техническа подръжка.

Повече информация за самодейността може да откриете тук и тук.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР