Благотворителна изложба-базар в подкрепа на онкоболните деца у нас се

...
Благотворителна изложба-базар в подкрепа на онкоболните деца у нас се
Коментари Харесай

Благотворителна изложба-базар в подкрепа на онкоболните деца се открива на 3 ноември в парламента

Благотворителна изложба-базар в поддръжка на онкоболните деца у нас се открива в 10.30 часа на 3 ноември в постройката на Народното събрание, оповестиха от Отдел "Връзки с обществеността " при Св. Синод на БПЦ. Събитието е по самодейност на български депутати и Културно-просветния отдел на Св. Синод на БПЦ-БП и се организира под патронажа на патриарх Неофит, Св. Синод и ръководителя на 44 Народно събрание Димитър Главчев.

Това е вторият стадий от благотворителната акция "Деца рисуват за деца "-2017 на Българската православна черква, която предлага опция за закупуване на творбите-лауреати на синодалния конкурс "Възкресение Христово " за събиране на средства и даряване на здравна инсталация на Клиниката по детска клинична хематология и онкология при УМБАЛ "Царица Йоанна-ИСУЛ " - София.

До този миг са закупени три инфузоматни апарата - волуметрични помпи за точно контролиране на медикаментозните вливания при лекуването на онкоболни деца и задачата на уредниците е събирането на още средства за закупуване на повече такива помпи, без които лечението на децата е невероятно.

На откриването на изложбата в Народното събрание от името на Св. Синод ще взе участие Негово Високопреосвещенство Ловчанският митрополит Гавриил, началник на Културно-просветния отдел. В събитието ще се включи и проф. доктор дм Добрин Константинов, шеф на Клиниката.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР