Благотворителна акция в помощ на 8-годишно момченце с аутизъм, нуждаещо

...
Благотворителна акция в помощ на 8-годишно момченце с аутизъм, нуждаещо
Коментари Харесай

Благотворителна акция за операция на момченце с аутизъм започна в Пещера

Благотворителна акция в помощ на 8-годишно момченце с аутизъм, нуждаещо се от неотложна интервенция, стартира в Пещера. Средства се събират в дарителски кутии, сложени на публични места и във компании. Първите малко над 1200 лв. от тях към този момент са събрани и предадени на фамилията на детето.

Предстои и благотворителен концерт, проведен от Общинския детски комплекс, Община Пещера, Младежката организация в града и другари на фамилията под наслов " С любов за Ники ". Той ще се организира на 21 юни от 19:00 часа на крепостта Перистера. За Ники на сцената ще излязат отбор " Тракия ", Тони Димитрова, Галин, Венета, Татяна, Малката, Данна, Мегсън. Билетите за събитието към този момент са в продажба.

Николай Янков Гъгов е на 8 години от Пещера с диагноза детски аутизъм, интелектуален недостиг, с вродена дисторция на ходилата. Извършено е оперативно лекуване на лявото стъпало и следва втора оперативна интервенция на дясното краче.

За възстановяване на положението му са нужни серия от процедури с ХБОТ (хипербарна кислородотерапия), дълга рехабилитация и спомагателни визити при терапевти, за които фамилията на Ники нямат нужните средства.

Стотици деца в България страдат от аутизъм. Заболяването е оповестено за неличимо, а родителите на такива деца не срещат поддръжка от страната - споделя се в апела за помощ.

Средства се събират и по банков път по следната дарителска сметка:

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР