Благотворителен шахматен сеанс с участието на Нургюл Салимова ще се

...
Благотворителен шахматен сеанс с участието на Нургюл Салимова ще се
Коментари Харесай

Благотворителен шахматен сеанс с Нургюл Салимова ще се проведе в Бургас

Благотворителен шахматен сеанс с присъединяване на Нургюл Салимова ще се организира в Бургас на 26 ноември от 16.00 часа.

Мястото на събитието е конферентната зала на хотел „ България “. Каузата на самодейността е събиране на средства за създаване на знак на надарените деца на Бургас.

Шахматният сеанс ще включва едновременна игра на 20 шахматни дъски. Входът за събитието ще бъде единствено против авансово закупен билет с опция за присъединяване в сеанса. Организатор на благотворителния шахматен сеанс е Фондация „ Шанс за децата и природата на България “, в съдействие с Живко Жеков – треньор на Нургюл Салимова, сътрудници Община Бургас, хотел „ България “ и спонсор Digihub.

Входът с право на игра е на стойност 100 лева, а този без право на игра – 50 лева

Фондация „ Шанс за децата и природата на България “ към този момент 11 години открива, поддържа, стимулира и развива надарените деца на България, а единственият в страната Център за млади гении дава благоприятни условия и изява особено на децата от Бургас. От Фондацията считат, че геният на бургаските деца би трябвало да бъде поощрен, насърчен и показан на цялото общество, а бургаските деца заслужават самопризнание и собствен знак на гения.

Нургюл Салимова е неколкократен лауреат на Фондацията по стратегия „ Награди, стипендии и оценки “. През 2019 година печели наградата на Фондацията, който ѝ обезпечи присъединяване в Европейското състезание по блиц и интензивен шахмат в Монте Карло, Монако, в който става първа при девойките до 16 година, както и в рейтинговата си група. Тя е интернационален занаятчия по шахмат за мъже и интернационален гросмайстор при дами, международна и европейска шампионка за девойки. Салимова е третата шахматистка в историята на българския шахмат, минала границата 2400 и втората българска шахматистка, покрила норма за интернационален грос занаятчия и при мъжете. Тя е най-младата шампионка на България за дами за всички времена.

Събитието е присъствено и става единствено след предварителна регистрация на: 
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР