Благотворителен международен детски фестивал събира на една сцена децата на

...
Благотворителен международен детски фестивал събира на една сцена децата на
Коментари Харесай

Благотворителен музикален фестивал събира деца от България и Украйна в София

Благотворителен интернационален детски фестивал събира на една сцена децата на България и Украйна. Той ще се организира за първи път в София на 15 и 16 юли, оповестиха от Ситуационен център „ Отворени порти “, в който работят с украински бежанци.

Специален посетител ще бъде известната група „ Казка “, фамозна у нас с шлагера си „ Плакала “. Групата е дипломат на актуалната украинска музика, водач в редица радиокласации, с възпроизвеждане на песните им над милиард пъти в разнообразни платформи.

Основната цел на интернационалния детски фестивал тази година е да притегли внимание към надарените украински деца, които бяха принудени да изоставен домовете си заради военните дейности в страната.  

По време на всички събития ще се провежда набиране на средства за възнаграждение на часовете по музика за тези, които все още нямат такава опция, показват от Ситуационен център „ Отворени порти “.

Основателите на фестивала са украинци, отпред с известния композитор Руслан Квинта, който е работил като продуцент на високо оценени телевизионни излъчвания в Украйна, създател е на редица шлагери на украински звезди и групи.  Химнът на фестивала е съвсем подготвен, като се вършат последните линии в неговото аранжиране, заяви Руслан Квинта преди старта на фестивала.

Музикалното събитие се организира в границите на Sofia Summer Fest. Сцената ще бъде ситуирана наоколо до музея „ Земята и хората “ в София. Музикалният конкурс е за деца от 6 до 16 години в това число. Те ще се състезават в 5 вокални категории, а наградният фонд е 3000 лв..
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР