Благотворителен концерт Заедно за Украйна ще се състои на 28

...
Благотворителен концерт Заедно за Украйна ще се състои на 28
Коментари Харесай

Тамара Калинкина: Музиката лекува, но мислите ми са в Украйна

Благотворителен концерт " Заедно за Украйна " ще се състои на 28 март от 19.00 часа в Народния спектакъл . Организатори са Българско национално радио, дружно с Българска национална телевизия и Народния спектакъл. 

Трите институции започнаха взаимна акция в поддръжка на потърпевшите от войната. Събитието е под патронажа на президента Румен Радев. 

Специален посетител на събитието ще е  Тамара Калинкина  от Киевската национална опера. Сопраното към този момент е част от екипа на Държавна опера - Стара Загора. На концерта тя ще извърши арията " Vissi d`arte "  от " Тоска "  и украинския романс " Журавка " на А.Билаш. 

За Радио Стара Загора Тамара Калинкина описа, че ѝ е било доста тежко да напусне родния си град Киев, само че се радва, че може да помогне на сънародниците си с присъединяване в благотворителния концерт. 

" С огромно наслаждение ще взема присъединяване в този концерт, тъй като доста ми се желае да бъда потребна на моята страна и доколкото мога да оказа помощ на моите сънародници. Моята мощ, моето оръжие е музиката. Мога да пея и с това мога да нося светлина, с това мога да оказа помощ. Разбирам, че всички средства, които ще се съберат на този концерт ще отидат в помощ на потърпевшите от войната украинци. За това е доста значимо и отговорно това присъединяване.  Призовавам просто да спре тази война, да спре кръвопролитието. ", сподели сопраното от Украйна.
Интервюто на Дарина Колева с Тамара Калинкина можете да чуете в звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР