Благотворителен базар се организира в София в неделния ден. Той

...
Благотворителен базар се организира в София в неделния ден. Той
Коментари Харесай

Арт терапевтично ателие учи деца със специални нужди на социални умения

Благотворителен базар се провежда в София в неделния ден. Той има идея да подкрепи едно лято за специфични деца, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Елизабет и нейната другарка Деси са създали специфична селекция от секънд хенд облекла, аксесоари и обувки. „ На напълно алегорични цени може хората да купят и всички средства, които съберем ще дарим на „ Работилничка за чудеса ”, описа младата жена. Това е първото им събитие, а за това за какво са решили да го създадат точно по този метод, Елизабет сподели: „ Чистото събиране на средства като не получиш нещо, някак си остава по този начин във въздуха, хората се тормозят ще дарите ли тези пари, няма ли да ги дарите. А, по този начин те купуват даден продукт, по-късно си го носят, сещат се за нас, сещат се за усмивките, които са доставили и е почтено за всяка страна ”.

Работилничката провежда лято учебно заведение за деца със специфични потребности.

Десислава, която също взе участие в организирането на базара, обясни, че въпросната работилничка е арт лечебно ателие. Тя е доброволец. „ То изцяло гратис събира деца с увреждания и техните родители и провежда другия ателиета, работилници, те дружно творят, основават другарства и така нататък Децата ще имат опция да се срещат два пъти седмично като ще има машини за пуканки, за захарен памук, имаме няколко къщички, в които децата ще бъдат купувачи, продавачи. Общо взето ще се учат на обществени умения, на това по какъв начин да се изчаква ред, по какъв начин да споделяме: Благодаря! ”, описа младата дама. Тя добави, че настрана от това са създали дребна библиотека, в която всяко детенце да може да седне, да преглежда и уважи книжки.

„ Имаме доста доброволци, сега тече акция за доброволци, те ще вземат участие и ще поддържат децата, когато имат потребност ”, сподели още Десислава. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР