Благосъстоянието на човек през целия ден често зависи от първото

...
Благосъстоянието на човек през целия ден често зависи от първото
Коментари Харесай

Специалисти съветват: Ето кои храни не бива да ядете на празен стомах

Благосъстоянието на човек през целия ден постоянно зависи от първото хранене. Затова експертите поучават да заобикаляме някои храни и питиета по време на закуска.

Въпреки че в доста филми героите, които се грижат за физическото си положение, стартират деня с чаша прясно изцеден портокалов сок, в действителния живот е по-добре да хапнете нещо, преди да го изпиете. В противоположен случай киселините, съдържащи се в цитрусовите плодове, могат да предизвикат появяването или обострянето на язва, гастрит и алергии.
Друг рисков плод в този лист е бананът. Съдържа огромно количество магнезий, който форсира храносмилането на плодовете и покачва кръвното налягане.

Също по този начин е по-добре да не ядете печени произведения от тесто с квас за закуска. Те подтикват чревната пъргавина, което може да аргументи дискомфорт и даже диария.

Сладките въздействат зле на киселинно-алкалния баланс на организма, тъй че също не трябва да си ги хапвате рано заран.

Сред зеленчуците можете да намерите и скрита опасност - доматите са богати на танини и могат да причинят болки в стомаха.

И най-после, в рекламите постоянно ни демонстрират щастливи притежатели на стройни фигури, които ядат единствено кисело мляко за закуска. Така се оказа, че потребните бактерии, съдържащи се в този артикул, са мощно наранени от непотребните храносмилателни киселини, насъбрани за една нощ.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР