Благородната кауза на човешките права е лицемерното прикритие, под което

...
Благородната кауза на човешките права е лицемерното прикритие, под което
Коментари Харесай

Агенти на Рабат и Доха предавали “кеша” на Пандзери и компания

„ Благородната идея на човешките права е лицемерното прикритие, под което Антонио Пандзери и Франческо Джорджи са вършели своята същинска работа посредством тяхната неправителствена организация „ Fight Impunity “ – да въздействат върху политиката на Европейския парламент, работа, за която са били вербовани от затрупалите ги с пари в брой секрети служби на Мароко и Катар. “

До този извод стига белгийската прокуратура в представен от медиите в Брюксел документ, съгласно който Рабат и Доха били вложили не стотици хиляди, както в началото се смяташе, а милиони евро против рушащи имиджа им политически начинания на законодателната институция на Европейски Съюз.

Заключението на съдия-следователя Мишел Клез и хората му e направено с помощта на стореното от тях следене на пътя на въпросните доста пари. Ами с тях „ кликата “ на тартора на „ Катаргейт “ Антонио Пандзери, формирана от евродепутати, служители в Европейската комисия и в други институции на Европейски Съюз, си е осигурявала живот в разкош, пътувания до екзотични кътчета, скъпи жилища в огромни европейски столици, парцели в курортни дестинации и т. н. Тоест корумпираните лица са си купували с рушветите от скъпи, по-скъпи услуги и богатства, които костват милиони и напълно не са по джобовете им на другояче добре платени еврократи.



Заключението на съдия-следователя Мишел Клез (на снимката) е, че „ кликата “ на тартора на „ Катаргейт “ Антонио Пандзери, формирана от евродепутати, служители в Европейската комисия и в други институции на Европейски Съюз, си е осигурявала живот в разкош, пътувания до екзотични кътчета, скъпи жилища в огромни европейски столици, парцели в курортни дестинации и т. н.

Но с изключение на установяването на милионите евро, които са въртени в „ Катаргейт “, публикуваният в Брюксел документ на локалните магистрати разкрива и „ оперативната мрежа “ на невижданата корупция. Според Мишел Клез и сътрудниците му Антонио Пандзера и компания били получавали инструкции по какъв начин да работят от сътрудника на специфичните служби на Мароко, някой си Мохамет Белхарат.

Посредник в даването на указания на „ кликата “ и в раздаването на отработените от нея пари бил посланикът на Рабат във Варшава и сътрудник под прикритие на страната си – Абдерахим Атмун.

Обикновено той предавал като компенсация пликове с по 50 хил евро, връчвани най-често на срещи вполската столица, в първокласен хотел в Брюксел или в неговия баровски апартамент в Париж. „ Дясната ръка “ на Пандзери – Франческо Джорджи пък бил признал по време на разпита му през вчерашния ден в ареста на белгийската столица, че що се отнася до получаваните от Катар задания и пари, то те били излъчени посредством алжирец на име Буджелал, който постоянно употребявал за медиатор палестинец, живеещ в Истанбул, където ставали и контактите сред „ сътрудниците “ в далаверата. Франческо Джорджи бил споделил също по този начин на проверяващите, че когато той или някой различен участник в заверата ходели да получават указания и средства, нормално употребявали в диалозите кодирани имена като „ вратовръзки “ и „ костюми “.

Вестниците в Брюксел, Париж, Рим и други европейски столици намекнаха, че общоевропейските институции в белгийската столица и в Страсбург към този момент са в плен на същинска шпиономания. В основата u е развихрянето през последните няколко години из палатите на европейската власт на формалния консултант на групата на социалистите в Европарламента Елдар Мамедов, за който „ Труд News “ към този момент писа.

Той е роден в Рига преди петдесет години в фамилията на азери – преселници, работил е в дипломатическите представителства на Латвия в Мадрид и Вашингтон, владее добре пет езика и в Брюксел бил прочут като „ иранеца “. Защото бил един от най-тачените специалисти по проблемите на Персийския залив, като постоянно препоръчвал на евродепутатите от левицата да заемат позиции в интерес на Техеран.

В процеса на предсъдебното дирене обаче Мишел Клез и хората му разкрили, че Мамедов освен раздавал препоръки, само че и събирал поверителна информация, която предавал на Иран. От там пък тя била прехвърляна на Москва и в този момент белгийските секрети ченгета разплетат мрежата от контакти на „ иранеца “ в Европарламента, Еврокомисията и Европейския съвет.

Междувременно в четвъртък по обяд в пандиза „ Харен “ край Брюксел бе разпитана задържаната поради дейното u присъединяване в „ Катаргейт “ някогашна зам. шефка на Европарламента Ева Кайли. Тя удостовери пред магистратите към този момент познатата u теза, че била забъркана в аферата без нейно единодушие и доверявайки се изцяло на щенията на спътника си в живота и татко на дъщеричката u – Франческо Джорджи.

Според медии В Брюксел видната политичка от Солун подчертала в разпита, че била предадена от Джорджи и не желала повече да го вижда. Тя насочи още молба към правосъдните управляващи да бъде пусната за Коледа под домакински арест и/но/ настояването u бе/не бе/ почетено.
Източник: newsbg.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР