Благоевградският бизнесмен Валери Байрактарски не пропусна и тази година да

...
Благоевградският бизнесмен Валери Байрактарски не пропусна и тази година да
Коментари Харесай

Известен бизнесмен с 30 имота купи още един на сляпо за 160 000 лв. в Благоевград

Благоевградският предприемач Валери Байрактарски не пропусна и тази година да усили недвижимите си собствености с още една база – преди дни той купи гаражите на „ Български пощи ” в края на кв. „ Грамада ”, оповестява struma.bg. С тях Байрактара, както го назовават съгражданите му, записва 31 парцела в Югозападна България, измежду които има заведения, хотел, почивна станция, цех за железни порти, складови пространства и халета, магазини, кафенета и други

Новата придобивка собственикът на фирма „ Байрак” взе на търг, обявен от националната пощенска служба на България, с минимален марж над първоначално обявената цена. Срещу платените 160 000 лв. той получи 6 огромни халета с близо 500 кв.м разгъната застроена площ, част от тях обзаведени с подемници, ползвани от благоевградския пощенски клон за поправка на колите им.


„ Взех базата заради отличното й местоположение, защото производството на Благоевград се измества към тази част на града”, обясни Байрактара, известен с невероятния си бизнес нюх. Локализацията така му харесала, че той участвал в търга, без дори да види какво точно ще получи за парите си. Едва вчера той намери време да отиде на място и да надникне зад затворените с катинари врати на халетата. След огледа остана видимо доволен и за десетина минути направи бърза разстановка в коя част на оградата може да се направи втори вход, за да е удобен достъпът за бъдещите му наематели, и кои части от двора могат да бъдат оформени като вътрешни алеи.
Новото попълнение към бизнес империята с марката „ Байрак” В. Байрактарски си подари за полуюбилея, който ще чества след броени седмици. Придобивката освен това е подчинена на дълбокото му убеждение, че парите не бива да застояват по банкови сметки, а да се въртят. Другите му житейски принципи са никога да не тегли банков кредит, да се сдружава с когото и да било и да си назначава секретарка, защото цял живот е фен на поговорката „ На вълка вратът му е дебел, защото си върши работата сам”. Научил я още в детската градина, когато по собствено желание направил първата си сделка – продал сиренето на майка си, като извървял няколко километра пеш от къщата в с. Селище до града.
От няколко години Барйктарски всъщност купува на сметка имоти в името на тримата си внуци, на които е решен да завещае всичко. От миналата година той е пенсионер и като осигурявал се дълго време на много висока заплата получава една доста стабилна пенсия, но все още не е надниквал в картата си, за да види каква сума му се е натрупала. Съдържанието й Байрактара го е обявил като награда за най-висок успех в училище на тримата му наследници.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР