Благоевградската фирма „Стилстрой – М“ ООД, която според местни медии

...
Благоевградската фирма „Стилстрой – М“ ООД, която според местни медии
Коментари Харесай

Благоевградски отличник спечели поръчка за пътища в парк Пирин за 3.3 млн. лв.

Благоевградската компания „ Стилстрой – М “ ООД, която съгласно локални медии е първенец в публичните поръчки за региона, в консорциум с сдружения от Банско и София, завоюва инженерингова поръчка за създаване на пътни сектори и туристически направления в предпазена зона „ Пирин “.
Консорциумът „ Авон – Пирин 2018 “ единствен е стигнал до отваряне на ценови предложения. Конкурентът му – консорциум „ Скаптопара билд “ (състоящ се от компаниите „ Парсек Груп “ ЕООД, „ Престиж бизнес – 93 “ ООД и „ Растер Юг “ ООД), не е бил позволен да продължи процедурата след прегледа на техническата му оферта, съобщи кореспондентът на .


На територията на Национален парк „ Пирин “ се правят редица действия, свързани с напредване на туристи и пашуващи животни. Част от пътната инфраструктура в парка е в неприятно положение, дължащо се на естествени ерозионни процеси.
Редица пътни участници са изровени и прекосяването през тях е затруднено. Състоянието на пътната инфраструктура е довело до основаване на различни, дублиращи пътища, които се употребяват от моторните транспортни средства и пашуващите животни.
Разширяването на пътната мрежа води до увреждане на нови терени в естествени местообитания, е посочено в обосновката към обявлението.
За да се ограничи въздействието по отношение на тях, е належащо слагане на уреди за ограничаване/възпиране на придвижването на моторни транспортни средства отвън главното трасе на пътните сектори, както и възобновяване на избрани пътни участници.
Те са следните: „ Каменица” - околност " Арнаут дере " - местността " Дългата поляна " - местността " Горна Аматица " ; „ Каменица” - отдел „ 408” - местността " Юручки гробе " ; „ Вихрен” - местността " Босево бърдо " - местността " Чучорето " ; „ Вихрен” - местността " Котечкото " - местността " Маклище ".
Обектът е разграничен на две обособени позиции.
Първата е за ремонтни работи в избрани сектори от пътната инфраструктура в предпазената зона. За нея консорциумът е предложил ценова оферта от 2 254 500 лева без Данък добавена стойност.
По нея е планувано създаване на водостоци и канавки, подравняване на пътното платно, насипване с трошенокаменна секта на обособени сектори, създаване на загради в някои сектори за да се ограничи прекосяването на транспортни средства по няколко дублиращи сектори от пътя. Планува се също ремонт на 8 дървени моста.
Втората позиция е за планиране и рехабилитация на сектори от туристическите направления. Договорът за нея е на стойност 1 074 900 лева без Данък добавена стойност.
По тази част от обекта ще се слагат дървени скари тук-там с подпочвена вода и мощно ерозирали сектори, монтаж на дървени пешеходни мостчета, почти 30 на брой, нареждане на каменна настилка на сектори от пътеките - съществуваща на терен, нареждане на стъпала от камъни - съществуващи на терен, разчистване на маршрутите и слагане на табели за ориентиране прекосяването отвън повредените сектори от регламентираните пътеки и направления, затваряне на дублиращи пътеки и оставяне единствено на една съществена.
По дължината на пътеките се планува слагането на дървени маркировъчни колове и указателни табели, обработени срещу дейности на атмосферното въздействие с подобаващи екологосъобразни материали.
За да се възвърне положението на целевите естествени местообитания, е планувано разрохкване на почвата по затворените и дублиращи пътеки, възобновяване на местообитанията в тези сектори от туристическите направления и пътища със залесителен материал или тревно семе от същите местообитания.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР