Благоевградчани откриха летния сезон в Гърция. Хиляди в съботния слънчев

...
Благоевградчани откриха летния сезон в Гърция. Хиляди в съботния слънчев
Коментари Харесай

Благоевградчани откриха летния сезон в Гърция, шезлонгите 3 евро, водата безплатна

Благоевградчани откриха летния сезон в Гърция. Хиляди в съботния безоблачен ден поеха към Бяло море. За шанс на Кулата-Промахон не се стигна до големи опашки, макар ремонтите, които гърците започнаха на пункта и моста сред двата пункта навръх старта на сезона. Но тапата е налице и занапред там следва да има огромно напрежение. Проблемът е, че половината мост е затворен и целият трафик от Кулата влиза в едно платно по средата на моста, а на Промахон коли и рейсове минават на едно платно, тировете на друго. За да се стигне до пункта обаче рейсовете би трябвало да създадат сложен завой и през един дребен отвор в оградата да преминат и стигнат до кабинките за гранична инспекция.

Но, по този начин са го измислили гърците, недоумяват водачите.
 34386804_973045122875598_7788004708244783104_n  bty  img_20180602_134824  bty  bty  bty  bty
А другояче в Гърция сезонът бе открит със остарели цени. Шезлонгите на плажовете в Северна Гърция се дават за ден против едно кафе или 3 евро, а водата отново е безвъзмездна. Най-евтините нощувки през юни са 35 евро, а през юли ще бъдат 40 евро за двойна стая. Най-евтиния обяд почва от 7 евро. Порция цаца сервирана на плажа е 3 евро, картофките са на същата цена. На плажовете всеобщо обслужват възпитаници от Гърция, които работят през лятото против 500-600 евро. Има и много места –хотели, заведения за хранене и плажни линии стопанисвани от българи за сезона. Те са взели под аренда гръцките парцели, споделят, че са удовлетворени, макар високите налози, които заплащат към 32%.

По северните плажове на Гърция най-вече са българите, сърбите, македонците, румънците, а от тази година и унгарците са създали много резервации.

Нова мода измежду нашенци пък е да си вършат моминските празненства на плажовете за което гърците пари не търсят, заплащат се единствено напитките.

Юни по прогнози се чака да е много топъл и безоблачен, тъй че и еднодневните турове до Бяло море от Благоевград потеглят с цялостна мощ. Срещу 25 лв. ден на море пълнят плажовете на гърците.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР