Blagoevgrad24.bg Това е едно приспособление, което той е ползвал със заглушител.

...
Blagoevgrad24.bg
Това е едно приспособление, което той е ползвал със заглушител.
Коментари Харесай

Главният секретар на МВР: Убиецът Росен Ангелов е следил всичко по медиите

Blagoevgrad24.bg Това е едно приспособление, което той е употребил със заглушител. Той е бил находчив. Интересувал се е по какъв начин да си го направи в интернет. Адаптирал е маслен филтър от транспортно средство, с цел да си го направи. Това сподели основният секретар на Министерство на вътрешните работи Младен Маринов в ефира на bTV, отговаряйки на въпроса, дали Росен Ангелов се е самоубил в действителност със заглушител. 
Маринов разясни и претекста на "Горския човек ". "Имам логически отговор. Тази връзка е известна на майката на Кети и на щерка ѝ. Мотивът не е единствено обвързван с връзката. Той е имал желание да извърши престъпно закононарушение, за което да употребява информация, с която тя е разполагала. Тя е чистила жилища. В едно от жилищата притежателят е бил по-имотен. И той е желал да я направи съизвършител в обира на дома. Това се случва при започване на декември ", сподели Маринов.  
"От следствието имаме информация, че тя по-късно е избягвала срещи с него. Росен ѝ е предал нейни неща посредством медиатор. В момента на развоя на събитията на 31 декември. Срещата е протекла доста бързо. Тя несъмнено е тръгнала да бяга. Тя е убита с 3 патрона в гърба, а след това и с патрон в главата. Той е желал да заличи следите си ", сподели още основният секретар на Министерство на вътрешните работи. 
Убийството не е станало където бе открит трупът ѝ. След убийството ѝ той е възнамерявал и дейностите по отношението на фамилията ѝ. След това е взел фамилния автомобил и се е опитал да скрие натрупа ѝ, добави Маринов. 
Младенов изясни за какво служители на реда дни наред търсиха килъра, до момента в който той се е криел в къща, покрай мястото на престъплението. "Районът е залесен. Къщите там не са в квартали, а са разпръснати. Нямахме време да ревизираме, да събираме информация от лица, които живеят там, с цел да не изтече информация. Затова предприехме дейности и претърсвахме дом по дом. Те не дадоха резултат, в резултат на това, че всичко излезе по медиите. Той е следил всичко по интернет ", изясни той. 
В студиото на bTV основният секретар на Министерство на вътрешните работи също изрази противоречие с изказванията, направени през миналите дни, че потенциалът на ведомството понижава. "МВР е една система, където работата е доста сложна и виновна. Има какво да се направи по изискванията на труд, персоналното застраховане, заплащането, средствата за персонална отбрана и израстване в служебната кариера. Не съм склонен, че потенциал на Министерство на вътрешните работи пада. Искам да се изслушват хора, които са били на улицата, на огледи на убийства, на огледи на трупове. Не бих споделил, че пада потенциал на Министерство на вътрешните работи. В изискванията, в които работят, сътрудниците се оправят повече от добре. Давам образец границата. Никой не гледа какво се случва в Гърция и Италия. Те имат извънредно огромен проблем. Когато този проблем се отразява в обществото, никой не подлага на критика полицията ", сподели той. 
Младенов също добави, че поддържа митинга на служителите на реда. "Демокрацията дава право и на свободно изложение на волята и на това, което хората мислят. Законът разрешава синдикална активност в полицията. Това е метод обществото да разбере, че тези хора също имат потребност от избрани неща, в това число и възнаграждение ", сподели Младенов. По думите му, увеличението на заплатите е една част от промяната.
"МВР е система, която ежечасно, ежеминутно работи. Такава система доста мъчно се реформира. Системата на Министерство на вътрешните работи първо би трябвало да се реформира първо с пари, техническо съоръжение. Администрацията се понижава, когато това се замести от нужното софтуерно съоръжение ", разясни той. Младенов не разкри в коя страна живее лицето, което оправи бомбените закани по адрес на европредседателството от предишните дни. 
"Не е признато да се каже страната, в която живее лицето, отправило бомбените закани. Предприети са всички ограничения лицето да бъде арестувано. Има данни, че той не е в най-хубаво психическо положение. Ще го хванем. При всяко едно позвъняване се прави специфична процедура. Опасност за жителите няма. Такива позвънявания получаваме и от други лица ", сподели още той.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР